Vacature bij de AOb

Tijdens het kijken naar de `echt rekenen’ versus `sprookjes rekenen’ tussenstand op de AOb site kwam ik een vacature voor persvoorlichter bij de AOb tegen.

Betaalt een stuk beter dan leraar: minimaal 2.919 euro, maximaal 4.038 euro bruto per maand. Dat minimum bereik je in het onderwijs na 14 jaar in LB zwoegen, het maximum haal je aan het eind van LC nog niet eens.

En wat vragen ze van deze persvoorlichter:

Je hebt een afgeronde communicatieve opleiding (school voor journalistiek, hbo of universitaire communicatie-studie) en een ruime ervaring in de media-sector op het gebied van journalistiek of externe communicatie.

En o ja ook nog:

je hebt een brede algemene ontwikkeling en kennis van of aantoonbare affiniteit met onderwijs en vakbeweging.

Zie hier voor de hele tekst.

En ik werd al niet vrolijk van de AOb…

8 Reacties

  1. Ik heb ook met stomme
    Ik heb ook met stomme verbazing zitten lezen. Zelfs even overwogen om te solliciteren (zo gemakkelijk, met zo weinig opleiding, zoveel geld verdienen is op z’n minst aanlokkelijk!) maar realiseerde me dat ik niet zonder gewetenswroeging de standpunten van de AOB zou kunnen uitdragen.

  2. Heel merkwaardig is dat
    Heel merkwaardig is dat toch, dat de communicatie en de journalistiek zo hoog worden aangeslagen, terwijl men voor inhoudelijke kwalificaties zijn neus ophaalt. Sterker nog, er is in dit land een zekere minachting voor inhoudelijke ontwikkeling. Wiskundigen in de fundamentele hoek zoals de topologie, bijvoorbeeld, komen niet aan de bak, terwijl er ruim baan wordt gemaakt voor de snelle jongens en meiden van de school voor de journalistiek. Ik vind het een onbeschaafd land… (in een overigens even onbeschaafde wereld…)

  3. Persvoorlichter Haagse Hogeschool
    Minimum salaris: € 2325 bruto per maand
    Maximum salaris: € 3520 bruto per maand
    Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
    Salarisomschrijving: Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 3.566,- bruto per maand (schaal 10) bij een volledige werkweek (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,7% eindejaarsuitkering). Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleiding en ervaring.

    Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling
    Contractduur: 1 jaar
    Minimaal aantal uren per week: 32
    Maximaal aantal uren per week: 32

    *Lees verder…*

  4. Inzake Voorlichters
    Dit is nu eenmaal de wereld waarin we leven. Ik heb mij ook lang over dit soort dingen verbaasd, maar per saldo is zo’n baantje precies dat waard wat een gek ervoor geeft.

    Een daarmee verband houdende kwestie is de belachelijke onderwaardering van goed opgeleide mensen IN HET ONDERWIJS. Ook in onze sector winnen de communicatie-kwakers het van de inhoudelijk geschoolden. En dat mag met recht een schandaal genoemd worden. Dat een tent als de Aob geen emplooi heeft voor goed opgeleide mensen, maar wèl geld teveel: het zij zo.
    Maar het onderwijs, de sector bij uitstek waar een goede opleiding vereist en doorslaggevend zou moeten zijn moet zich heel diep schamen voor deze opmars der ongeletterden.
    Nederland is geen kennisland en zal dat ook nooit worden; eerder een makelaarsland of een reclameland. Na de tulpen zijn slappe praatjes ons belangrijkste product. Zou je die praatjes kunnen exporteren?

    • AOb
      Het gaat er mij natuurlijk vooral om dat het de AOb is die een persvoorlichter dit salaris bied (en dat het geen eis is dat de persvoorlichter van de AOb docent is/was).
      De AOb is mede verantwoordelijk voor de salarissen in het onderwijs. Voor hun eigen organisatie zijn die salarissen blijkbaar te laag.

  5. Tja, gebakken lucht en
    Tja, gebakken lucht en ongein betaald beter.
    Ik had onlangs in een jolige bui een ophokklas. Ze waren kennelijk in een goede stemming want ze vonden mij nogal leuk.
    Een van die jongens : waarom wordt u geen caberetier.
    Ik : Is het overwegen waard. Want nu ontvang ik ca. 30,- euro bruto per uur, voor de hele klas. Dan kan ik jullie allemaal 30,- euro per kaartje in rekening brengen.
    Zo, weer een paar jongeren geshockt en die worden geen leraar meer. Ook al kan je dan soms in de klas nog wel lachen

Reacties zijn gesloten.