PO raad, bestuurder nummer 2 ergert zich aan ouders havo vwo lln.

Simone Walvisch.

Was bestuurder van het openbaar onderwijs in ALmere (U weet wel, die gemeente die zoveel vernieuwing in haar onderwijs doet). Ze was (meen ik) ook hoge ambtenaar bij het ministerie.
Een aardig beeld krijg je als je het volgende filmpje bekijkt.

Naar grootste ergernis in het onderwijs: “met name de ouders van de HAVO VWO leerlingen…….”

We hebben dus Kete Kervezee en Simone Walvisch. De derde ken ik niet.
Tezamen een jaarbudget van een miljoentje of drie (euro’s, let wel, ik denk soms nog in guldens, maar dit zijn echte dubbeldikke euro’s)

Is er geen wet tegen dergelijke mensen?

12 Reacties

  1. Verdoekling
    Je bedoelt een wet tegen de verdoekling van de maatschappij?
    Ik ben bang dat het kalf allang verdronken is 🙁

  2. Simone Walvisch:
    “Een grote ergernis vormen de ouders van HAVO/VWO leerlingen.
    Het zijn ouders die er voor kiezen om zo vroeg mogelijk hun kinderen apart te zetten door ze op een HAVO/VWO te plaatsen, liefst op een gymnasium.”

    Voorstel aan Walvisch: afschaffen HAVO/VWO; maak van het voortgezet onderwijs gewoon één grote VMBO.

    • kijk naar haar gezicht bij het woord gymnasium
      Rouvoet wist zijn afkeur van deepthroat beter te camoufleren dat SW haar afkeur van dat criminele gymnasium.

      Waar hebben haar kinderen les, vraag ik tch maar even.

      • Idealisten, theorie en praktijk
        Een reële vraag van u, Eerste Kerstdag. Nogal wat bevlogen lieden handelen in de praktijk precies tegengesteld aan wat ze met de mond belijden. Onlangs hoorde ik nog iets over een zekere Herfkens. In de Duitse deelstaat Hessen is een fanatieke onderwijshervormster actief, die alle onderwijs tot zestien jaar voor iedereen hetzelfde wil hebben. Haar eigen kroost zit op een zeer elitair particulier gymnasium. Hoe schizofreen kan men zijn……..

    • Verwarring tussen middel en doel
      Er zijn heel veel ouders die hun kinderen naar een zelfstandig gymnasium sturen omdat zij willen dat die goed prae-akademisch onderwijs krijgen. Dat is haast niet te geven in een klas waarin 60% van de leerlingen alleen maar VMBO-onderwijs aankan. Het is wel mogelijk maar dan moet je wel kleine klassen met hoogopgeleide docenten hebben en het ziet er niet naar uit dat de politici dat willen. Maar ook als kinderen die VWO aankunnen op dezelfde school zitten als kinderen die alleen maar VMBO aankunnen maar wel inVWO-klassen is het niveau van het cognitieve onderwijs lager. Dat blijkt o.a. uit het niveau van de schoolexamens dat op brede scholengemeenschappen lager ligt dan op zelfstandige gymnasia.
      Bovenstaande is langzamerhand gelukkig bij zo velen beken dat plannen om het Zelfstandig gymnasium af te schaffen of de middenschool in te voeren tot burgerlijke ongehoorzaamheid bij de ouders zal leiden.

      Seger Weehuizen
      De ouders

  3. Gelijkwaardigheid
    als ze er nu eerst eens zorgt voor gelijkwaardigheid voor leraren dan kan er later ook aan een gelijkwaardigheid voor leerlingen kinderen gezorgd worden.

    Anders span je natuurlijk het paard achter de wagen,

    met deze mensen moeten wij het echt doen:

    “Never change a losing team”

    Joao

    • Onzinwoorden neigen onzinteksten te genereren.
      Zou jij de GELIJKWAARDIGHEID van leerlingen kunnen definieren? Ik kom niet verder dan ” gelijk in rechten”. Als je het niet lukt kunnen we het woord voortaan beter tussen aanhalingtekens plaatsen.
      Seger Weehuizen

      • Alle kinderen zijn ongelijk
        klopt Seger.

        Professor Galjaard heeft ooit eens een boek geschreven “Alle mensen zijn ongelijk”.

        Zoals al eens eerder aangegeven is het gelijkheidsbeginsel uit de jaren ’70 de reden voor wat er nu gebeurt.

        Iedereen zou moeten kunnen studeren, in plaats van de leerlingen beter te begeleiden is men de stof gaan vereenvoudigen, zo van 6 X 2 = 13, heel erg goed want je zat er maar 1 naast !!!

        En !! “l’histoire se répète”, nu hoeven sommige leerlingen in het PO geen eindtoets CITO te maken en krijgen veel leerlingen in het VO een punt hoger bij het schoolonderzoek, nu is het echter niet voor de leerling, maar voor de school.

        Ook nu heiligt het doel de middelen en terug naar af………………

  4. Kete Kervezee
    *Bron*

    Kete Kervezee beweert nu dat er eerder signalen waren dat het onderwijsniveau daalde.
    Deze informatie kwam haar in haar toenmalige functie als hoofd van de Onderwijsinspectie uitstekend van pas. Ze zal ongetwijfeld opdracht gegeven hebben hier heel alert op te zijn en al het mogelijke gedaan hebben om het niveau weer op te krikken.

    Ze wordt dan nu ook beloond met een baan als voorzitter van de Primair Onderwijs Raad.

    • Aleid Truijens en BON
      Zij haalt een deel van haar ideeën em voorbeelden van ons forum en in ruil daarvoor bereikt ze een enorm publiek.
      Ik haat het woord, maar dit is nu een win-win situatie. Of, minder popi geformuleerd: een prachtige symbiose.

      • Aleid en mooi schrijven
        Je doet haar nu wel iets te kort, vind ik. Ze heeft regelmatig ons op een idee moeten brengen (zo herinner ik me nog dat zij als eerste heeft opgemerkt dat er twee jaar verschil zit tussen het aanvangssal. van 1ste en 2de grader) en bovendien kan zij prachtig formuleren. Zij deelt onze ideeen en daarom zal ze zich in de ideeen op dit forum kunnen vinden. Ik geloof echter niet dat ze dit forum verder nodig heeft om haar prachtige teksten te kunnen schrijven.

        • was niet mn intentie
          Ik heb geen moment beoogd haar kwaliteiten te relativeren, ik denk alleen dat dit forum wel degelijk goed gelezen wordt, ook door journalisten. Van sommigen weet ik het. En daar is niks mis mee: wij lezen de kranten ook goed.

Reacties zijn gesloten.