Basisscholieren in Amsterdam snel onderschat

Er gaat haast geen dag voorbij of “onderwijs” is in het nieuws, was het vorige week de Commissie Dijsselbloem, nu gaat het weer eens over de gemeente Amsterdam.

Vanmorgen om 8 uur kwam het ANP nieuws er al mee:

Even een citaat:

“Verder bepleit hij meer leertijd: ‘Desnoods op zaterdag en woensdagmiddag. Het gaat erom dat de lestijd effectief gebruikt wordt.’”

En een laatste citaat:

“Onderwijswethouder Hennah Buyne wilde maandag niet op het rapport reageren. Ook voorzitter Jan Kerkhof van de Amsterdamse schoolbesturen gaf geen reactie.”

EINDE CITATEN

Wat moet je hier nu mee ?

Ik weet het niet meer, ik dacht eerst dat mijn school een apart geval was, ik had geen of weinig referentiekader.

Maar nu ik mij wat meer verdiept heb in de onderwijs-materie, dat kan ik makkelijk doen want ik heb door de Lumpsum regel inmiddels onbeperkt vrij, constateer ik dat het een “complete chaos” is in het PO en VO onderwijs.

Ik lees veel stukken op Internet, op de BON website en in de kranten, daarnaast praat ik veel met leraren van het VOen PO en overal hoor ik hetzelfde geluid, negatief geluid wel te verstaan.

Maar leest u het artikel zelf maar:

www.volkskrant.nl/binnenland/article505478.ece/Basisscholieren_in_Amsterdam_snel_onderschat

ik lees verder wel op het forum wat uw mening hierover is………………….

Denkt u dat er nog eens een succes story over het onderwijs komt binnenkort ?

En ik ? Ik ga op zoek naar een betere onderwijs ervaring (zo die er is), zoals laatst iemand (die in het zelfde Lumpsum schuitje zit als ik) mij telefonisch toevertrouwde:

“Ik wil nog een keer voor een goede onderwijs ervaring gaan”.