Te gast bij BON

Dank voor de inspirerende dag!
Jasper

Ruim 500 leraren en betrokkenen kwamen in de Vrije Universiteit bij elkaar voor beter onderwijs. Dat gaf een volle zaal met een strijdbare sfeer. SP-Kamerlid Jasper van Dijk was een van de sprekers op het symposium van de Vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON). Van Dijk: “BON heeft veel invloed. Het zijn leraren en betrokkenen die zich op een constructieve inzetten voor de kwaliteit van het onderwijs. Het kabinet kan dat niet negeren. De SP steunt BON in de strijd om de macht van het management terug te dringen en de leraar zijn vak terug te geven. Daarnaast wil BON terecht dat kennis een grotere rol speelt in het onderwijs.”

Van Dijk sprak de zaal toe tijdens een interview met initiatiefnemer Ad Verbrugge. Het Kamerlid noemde 2008 een beslissend jaar voor het onderwijs. “Alles valt samen: het verzet tegen de 1040-urennorm, het Actieplan van Plasterk voor het lerarentekort en het parlementair onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen. Het is nu of nooit. Alle mensen die opkomen voor goed onderwijs, dienen zich uit te spreken. Dat is de beste manier om Plasterk ervan te overtuigen dat de koers verlegd moet worden.”

Volgens Van Dijk plaatst Plasterk zich nog teveel in de traditie van zijn voorgangers. “Als hij zich wil onderscheiden, moeten de investeringen in het onderwijs flink omhoog, tenminste tot het niveau van andere Europese landen. Daarmee kan de werkdruk omlaag en de salarissen verhoogd. En de macht van de managers moet doorbroken worden. Voorlopig wordt die in het Actieplan van Plasterk alleen maar versterkt.”

1 Reactie

  1. toppertje
    Ha die Jasper,
    Je was een toppertje hoor, op onze toogdag. Als een politieke keuze alleen zou afhangen van visie op onderwijs, dan was de SP nu zo’n 800 aanhangers rijker.

    Even een tip: de stijl van je bijdrage is erg inconsistent. Het eerste regeltje zie ik als een persoonlijk bedankje (graag gedaan Jasper), maar het tweede deel is in de derde persoon geschreven (‘Van Dijk plaatst P.’ etc.). Nou vind ik het echt niet gek als een medewerker dat voor je zou hebben gedaan, maar in één tekstje ziet het er wat gek uit. Dat zou de geloofwaardigheid kunnen aantasten.

Reacties zijn gesloten.