En daar geen we weer….

….en deze keer op een basisschool in Friesland waar de “bovenschoolse” directie een juf weg probeert te werken. De bevolking pikt het niet. Zie hier en hier.

Bovenschools; is er een fraaier woord te verzinnen voor geen voeling hebben met de werkvloer?

8 Reacties

  1. Addendum
    Ik had zelf de support site gemist, doh! Lijkt erop dat de bovenschoolse directie gisteravond bakzijl heeft gehaald :-). Vraag is natuurlijk waar ze vervolgens dan weer mee aankomen………..

  2. Dat die nieuwe directeur….
    Dat die nieuwe directeur niet met haar door een deur kan is zijn probleem.
    Afgaand op de berichten moet de juf gevraagd worden directeur te worden.
    Krijgen we eindelijk een directeur die voor de klas staat en met beide benen in de klei.

    • Hopelijk niet.
      Deze juf moet gewoon doen waar ze voor opgeleid is en waar haar ziel ligt. Kinderen.
      Als ze directeur zou worden ( en daarom wil ze dat niet ), wordt ze onherroepelijk langzaam opgepeuzeld door de middenmanagment cultuur.
      Zou ook sneu zijn voor kinderen en ouders.

  3. Grandioos !!
    Grandioos artikel, complimenten voor die ouders.

    Vanavond was ik op een bijeenkomst in mijn dorp en sprak iemand die invalwerk doet op een klein dijkschooltje met 50 leerlingen, dat is dus echt een schooltje.

    Ik kwam er van de week nog langs en dacht: “Goh wat zal je daar rustig werken”, “zo lekker rustig aan de rivier………., ydillisch bijna !!”

    Nou, mooi niet !!!!

    Zelfs daar was een conflict, 2 van de 4 leerkrachten zit met een burnout thuis !!

    Ik vraag mij af wat er aan de hand is in het onderwijs, Plasterk en Dijksma kunnen de mouwen opstropen voor 2008 !!

    Joao

    • Van de support-site
      Een stevig commentaar staat op de archiefpagina van de support-site (onderste link in de lijst van downloads).
      De nieuwe directeur is volgens het artikel een HNL-parachutist en de inspectie speelt de bekende dualistische rol: Er zit vooruitgang in de school, maar ze doen het op de verkeerde (ouderwetse) manier.

      • Die columnist is goed!
        Inderdaad, dat commentaar van ‘harje’ is snoeihard en heel erg terecht – wat een prachtig stuk tekst. Niks ‘kool en geit’, maar ‘man en paard’! Wie nodigt Juf Sieb en deze ‘harje’ uit voor de ALV?

  4. Grandioos 2 !!
    nog even een aanvulling,

    de leerkracht doet goed haar werk, de ouders en leerlingen zijn er bij gebaat en om onduidelijke redenen, wordt de leerkracht overgeplaatst.

    Waarschijnlijk inderdaad een machts-spel, de bovenschoolsmanager komt met nieuwe ideeen, maar de leerkracht moet e.e.a. uitvoeren, werkt dit niet (die uitvoering) en je geeft dit aan, dan wordt dit beschouwd als tegenwerking.

    Ja en dan kan je al snel zogenaamd niet door een deur en wordt het een arbeids-conflict genoemd, maar eingenlijk is het een persoons-conflict of management-conflict.

    Toch wel triest dat dit zelfs op zo’n kleine school voorkomt, helaas komt dit de laatste tijd meer voor in alle vormen van onderwijs (bijvoorbeeld ook het Commanderij College te Gemert), het is iets van de laatste 5/6 jaar.

    Gelukkig is BON er om hier extra aandacht voor te vragen, laten wij ons weer bezig gaan houden met leerlingen iets te leren, want daarom sta je toch voor de klas !!

    Joao

Reacties zijn gesloten.