Te hard rijden voor schoolboeken ??

Ik las een stukje over “gratis” schoolboeken.

Ik heb naast onderwijs ook nog ruime verkoopervaring in het bedrijfsleven en heb geleerd dat “gratis” niet bestaat, de klant betaalt meestal toch zelf dat wat hij “gratis” denkt te krijgen.

En dan komt het kabinet met het plan dat verkeersboetes gebruikt worden om schoolboeken te betalen………….

En dat durven ze dan nog “gratis” ook te noemen !!

Zie het volgende voor u, tweespraak tussen een agent en een bestuurder van een auto die te hard heeft gereden.

Agent : Mijnheer u reed 10 kilometer te hard

Bestuurder: 10 kilometer maar, jammer !!

Agent : Waarom jammer ?

Bestuurder : Nu kunnen er minder schoolboeken gekocht worden !

Agent : Ja maar, u mag niet te hard rijden !

Bestuurder : Zo, dus u gunt uw kinderen geen “gratis” schoolboeken, wat voor vader bent u eigenlijk mijnheer de agent !!

Agent : Ja maar, u mag toch niet te hard rijden !

Bestuurder : En hoe moeten die kinderen dan aan die schoolboeken komen ?

Graag zou ik uw mening hier over willen horen, vindt u ook dat het kabinet zo crimineel en recidieve gedrag stimuleert ?

Als niemand meer te hard rijdt zijn er immers ook geen “gratis” schoolboeken meer………………dus om dit te bekostigen dienen de burgers van Nederland massaal de wet te overtreden, of zie ik het nu verkeerd ?

Joao

4 Reacties

  1. Re: te hard rijden voor schoolboeken
    Nee Joao, dat zie je verkeerd. Ik neem aan dat het kabinet het geld dat binnenkomt aan verkeersboetes niet 1 op 1 koppelt aan uitgaven voor schoolboeken. Het geld uit de verkeersboetes komt op de grote hoop en het geld voor schoolboeken komt uit de grote hoop. Wat politici bedoelen met ‘dekking’ is dat als je een voorstel doet dat geld kost, dat je dan ook een voorstel doet dat ofwel de grote hoop verhoogt (lastenverzwaring zoals in dit geval) ofwel aangeeft welk doel minder van de grote hoop krijgt (bezuiniging).

    Als we met z’n allen minder verkeersboetes incasseren, dan heeft dat dus geen directe invloed op het schoolboekenbudget. De overheid zal dan gewoon een belasting verhogen of bezuinigen (en dit laatste hoeft niet op schoolboeken te zijn).

    • Wegenbelasting
      decennia terug heeft de overheid inderdaad de belastingbeginselen los gelaten en gaat tegenwoordig alles in de pot “Algemene middelen”.

      Wegenbelasting gaat dus sindsdien niet meer naar de wegen en hondenbelasting is bijvoorbeeld niet meer om de hondenpoep van de straten te halen.

      Mark79 heeft gelijk, maar voor de belastingbetaler (de burger) is het er niet duidelijker op geworden,

      Joao

    • Dat zeg je nou wel zo mooi Mark,
      maar als je de berichtgeving erop naslaat:

      Vorig jaar werd ruim een half miljard aan verkeersovertredingen beboet. ‘Ongeveer 65 procent daarvan slaat op snelheidsoverheidstredingen onder de 10 kilometer.’
      Daar komt volgend jaar 90 miljoen bij waarmee het kabinet gratis schoolboeken in het voortgezet onderwijs wil financieren.
      (zibb.nl)&(motornieuws.nl)&(nieuwnieuws.nl)

      Wat de redactie hier miskent, is dat de verhoging van de boetes niets anders dient dan het spekken van de staatskas; de verkeersveiligheid is er helemaal niet mee gediend. Het bedrag dat de extra boetes moeten opbrengen is ook helemaal afgestemd op het door de gratis schoolboeken veroorzaakte gat in de begroting. (lezersreactie op trouw.nl/deverdieping)

      Schoolboeken betaald uit hogere verkeersboetes
      Het kabinet is akkoord gegaan met een motie over onder meer lumpsumfinanciering van schoolboeken. De financiering voor het voorstel is gevonden in de verhoging van verkeersboetes en een korting op de bijzondere aftrek.
      (onderwijsvernieuwingen.roser.nl)

      Overigens HIER nog wel een aardige discussie over gratis schoolboeken versus een gratis laptop

      Ik begrijp je punt hoor Mark, maar het aanwenden van algemene middelen c.q. verkeersboetes ligt er dit keer wel héél dik bovenop.

      • oratio pro domo
        Adformatie is er voor de tovenaars van schone schijn. De reclamemakers. Zij vormen een gevaarlijke groep want hun leden staan vaak in dienst van andere groepen voor wie de waarheid ondergeschikt is aan het gewin. De grootste waarheid voor henzelf zoeken zij niet zelden in de morele zwakte van de mens.
        Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.