Dertien auteurs

Het redactioneel van het “Nieuw Archief voor Wiskunde” (december 2007) geschreven door Derk Pik heeft de intrigerende titel “Evidence Based” En hij levert het bewijs ook nog (In onderwijsland kan een kreet als Evidence Based net als Competentie alle kanten op vloeien …) Derk maakt zich ernstige zorgen over het (wiskunde) onderwijs en hij komt ook met bewijzen zoals:

“In de eens zo gerenommeerde methode “Getal en Ruimte” voor het derde jaar vmbo-t staat het hele hoofdstuk 6 lang een foute formule voor de oppervlakte van een driehoek. In dezelfde methode in het vierde leerjaar wordt een overzicht van te beheersen stof gegeven waar een cosinus met een sinus wordt verward(GR,deel4TGk2, blz. 109). Is er onder de dertien auteurs die voorin het boek zijn afgedrukt echt niemand die dit is opgevallen ?”

5 Reacties

  1. sociaal geconstrueerde kennis?
    Ach, als je de inhoud met zn allen sociaal construeert, dan kan het wel eens fout gaan.

  2. duae personae faciunt scriptionem perfectam
    Ik denk dat als je met z’n dertienen één boek gaat schrijven je zo veel met elkaar moet ovrleggen dat je aan het corrigeren van fouten niet toekomt. Toen in op de middelbare school zat waren de leerboeken meestal door twee auteurs geschreven. Die leerboeken waren perfect. Meestal is dat precies het goede aantal om tot de beste resultaten te komen. Bovendien blijft het boek betaalbaar.
    Seger Weehuizen

    • errata ?? en teleac
      Adios geeft op Ma, 31/12/2007 – 20:57. een link naar de errata van het Basisboek Rekenen van Jan van de Craats.

      Met als doel ?

      De oorspronkelijke opmerking gaat over het boek “Getal en Ruimte” voor het derde jaar vmbo-t ; de opmerking staat in een tijdschrift waar verderop toevallig (?) ook nog een leuke link staat.

      • Doel
        Adios geeft op Ma, 31/12/2007 – 20:57. een link naar de errata van het Basisboek Rekenen van Jan van de Craats.
        Met als doel ?

        Leuke website en fouten komen overal voor. Fijn als er dan ook errata beschikbaar zijn (is op een website wat gemakkelijker up-to-date te houden dan bij een papieren versie, volgende druk….). Daarom ben ik voor digitaal beschikbaar onderwijsmateriaal.

Reacties zijn gesloten.