Ik ben ZUUR (en nog bitter ook!)

Zijn wij (ver)zuur(d) en (ver)bitter(d)?

Ik hoop het eigenlijk. Verzuurd, weet ik niet, maar zuur, dat ben ik met plezier. Desgewenst noem ik het “fris” en dan klinkt het al een heel stuk “cooler”.

Wat is er eigenlijk mis met “zuur” . Je kunt de mooiste keukenzuren kopen in allerhande delicatesse winkels of zelfs bij onze bekendste grutter. Een goed zuur is wellicht geen allemansvriend, maar geeft een verfijning die je met het blijven toevoegen van suikers nooit krijgt.

Hetzelfde is waar voor bitter. Zonder een bittere nasmaak verwordt bier tot breezer. Zonder bitter is het geweldige, prachtige, heerlijke spruitje gewoon een groene kool in mini formaat.

Ja, ik ben zuur en bitter. En zoet en zout. Allemaal om het volledige spectrum aan smaken te hebben en niet enkel die die de kindertjes van nature lekker vinden.

3 Reacties

  1. Eén van de forum-bezoekers heet H2SO4
    Die zal ook wel behoorlijk zuur zijn, haha! Laat je niet van de wijs brengen, 1945. Blijf je inzetten voor goed onderwijs!

    • Zeer zuur?
      Een beetje (veel) verdund is H2SO4 best te pruimen.
      Heb je enig idee hoe zuur fris(!)drank is?

      En verder moet 1_1_1945 inderdaad gewoon doorgaan.

      • Betreft 1_1_1945.
        Beste 1-1-1945, wordt het niet eens tijd voor een grote sprong voorwaarts? Kunnen we de oorlog niet gewoon voor gewonnen verklaren onderhand? Dan gaan we toch gewoon door naar de koude oorlog? Tussen 1945 en 2007 is er nog genoeg gebeurd in de geschiedenis;-) Jaartallen te over.

        Man, wat lijkt het inmiddels alweer lang geleden dat jij opeens veranderde in een jaartal! Wat vliegt de tijd!

        Wordt overigens maar niet te zuur- dat is vooral zuur voor de mensen die om je geven.

Reacties zijn gesloten.