De slag om Berlijn?

Met een knipoog naar de langst lopende ‘gag’ op dit forum*, namelijk het gebruik van een onzer, 1945 genaamd, om af en toe zijn schuilnaam aan te passen, opdat wij kunnen zien hoe BON er voor staat, wil ik de vraag stellen: is de slag om Berlijn begonnen?

Dit naar aanleiding van twee gebeurtenissen:
-er wordt eindelijk een serieus begin gemaakt met het toetsen van de kwaliteit van het onderwijzend personeel;
-de ambachtschool komt terug (was vandaag op het nieuws);

Dit zijn twee zaken die gevoeglijk mogen worden aangemerkt als een beloning voor het werk van ons bestuur. Was er ooit aanleiding voor het bestuur om een bronwatertje te drinken van de beste kwaliteit, om een en ander te vieren, dan moet dat wel zijn bij het vernemen van deze recente ontwikkelingen. De rekening van dit kostelijke nat, oh bestuur, mag u bij mij declareren: ieder een glaasje, meer zit er dan weer niet in, maar toch.

Er is echter maar een die echt weet hoe we er voor staan. We moeten daarom de naam van 1945 de komende dagen goed in de gaten houden. Is dit het Ardennen-offensief, of is de slag om Berlijn daadwerkelijk begonnen?

*feitelijk is dit ook heel modern van 1945, want nu is deze ‘runnig gag’ een soort ‘doorlopende leerlijn’ van de tweede wereldoorlog.

6 Reacties

  1. Graag uitleg
    Simon. Ik snap niet hoe je daaraan kunt zien hoe BON er voor staat. En voor het Ardennenoffensief moet 29-4-1945 terug in de tijd (16-12-1944).

    • uitleg
      Ik heb hier eerst ooit onder mn eigen naam gepost, maar vond het verstandiger een alias te kiezen. Dat is toen “1933” geworden. IK vond de onderdrukkende sfeer in onderwijsland die naam wel rechtvaardigen.
      Afhankelijk van de resultaten van BON heb ik die naam een aantal keren veranderd. Vanmorgen was weer zo’n moment: de ambachtsschool komt terug. Werkelijk een geweldig resultaat dat voor een heel belangrijk deel aan BON te danken is. De huidige naam is de datum van de start van de (zweeds)wittebrood droppings. Hoop dus.

    • Terug in de tijd (een ‘game’)
      In de virtuele wereld van Drupal kan men, althans zolang het opperwezen Mark P. dit toe laat, terug in de tijd! Tot nu toe is het niet gebeurd, maar als de omstandigheden dramatisch veranderen, verandert het jaartal van 1945 gewoon weer in 1940.

      Voor de foute datering van het Ardennen-offensief heb ik mij zelf zojuist een John Cleese-achtige schrobbering gegeven. De buren moeten gedacht hebben dat er hier iemand vermoord werd, want je behoort er natuurlijk met overslaande stem bij te schreeuwen. (Idioot! Het Ardennen-offensief! Hoe kun je zo dom zijn ! Hier!, enz.)

Reacties zijn gesloten.