Oprichting Kring VO

Beste medestrijders voor Beter Onderwijs in Nederland,

Het verheugt mij jullie mede te delen dat op zaterdag 31 maart jl de eerste vergadering heeft plaatsgevonden van de kring Voortgezet Onderwijs. Ondertussen hebben 7 collegae zich beschikbaargesteld om het voortouw te nemen in deze kring, waarvan er 4 aanwezig konden zijn. Onder leiding van Frits Wensing, penningmeester van BON, hebben we eerst uitgebreid kennisgemaakt met elkaar, zodat we een indruk hebben kunnen krijgen van elkaars achtergrond en ervaringen. In het tweede deel hebben we hoofdlijnen uitgezet welke de komende tijd onze aandacht krijgen. Het zijn de volgende punten:

1) Netwerken in onze omgeving opbouwen.

2) Met de nieuwe wet medezeggenschap scholen (WMS) proberen BON in de MR-structuur van scholen vertegenwoordigd te krijgen.

3) Scholen verzamelen welke in de richting van de BON normen komen.

4) Onderzoeken hoe we met die scholen in contact kunnen komen.

5) Proberen uit te zoeken welke factoren er voor zorgen dat het op die scholen zo werkt.

6) Ogen open houden voor scholen die ver bij de BON normen vandaan zijn.

Punt 3 en 6 zijn van belang wanneer scholen ‘vrienden van BON willen worden’ en alvast met in het achterhoofd het komende certificaat.

Jullie zien dat hierbij ondersteuning uit het veld onontbeerlijk is. Dus vrienden voedt ons met informatie, waardoor wij een beter beeld over het onderwijs op de scholen in Nederland kunnen krijgen. Stuur ons informatie waarmee we de hierboven genoemde aandachtpunten kunnen invullen. Jullie mogen het voorlopig naar mijn adres op deze site sturen.

We houden jullie op de hoogte.

Namens de kring VO
McNeacol

Wegens het beëindigen van mijn lidmaatschap, zal ik hier ook geen aandeel meer aan hebben.

2 Reacties

    • Deze vrouw wil ook deelnemen
      Deze vrouw wil ook deelnemen in de kring (met uw welnemen)

Reacties zijn gesloten.