Rampen van de afgelopen 50 jaar

– de mammoetwet
– verandering op de Kweekschool naar PABO, aktes 72 naar 41 naar 29
– opheffen van de Kleuterkweek
– opheffen van de opleidingen lagere en middelbare aktes
– stichten van de lerarenopleiding met een of twee bevoegdheden
– HOS nota
– uitbreiding van het Min van O en W
– Stichting Leerplanontwikkeling met dikke boekwerken voor elk vak, ze leken teveel op elkaar
– veranderingen Speciaal Onderwijs van 17 naar 4 groepen met toelatingscommissies
– staf die de werkers- in -het- veld niet meer ondersteund

– – – mijn excuses voor de onterechte opmerkingen over BON———-

– wie heeft initiatief genomen of toestemming gegeven voor het nieuwe leren?????????????

– de lijst is waarschijnlijk nog veel langer te maken
– eerst maar eens inventariseren i.p.v stukjes schrijven

suggesties voor verbetering???????????
– graag kort, evt puntsgewijs

djvw

10 Reacties

  1. Lijkt veel op mijn forumbijdrage
    Lijkt veel op mijn forumbijdrage Hoe heeft het zo ver kunnen komen ?. We kunnen wellicht de krachten bundelen, hoewel er ook zijn die meester Prickebeen ten tonele voeren. Die schijnt alles al beschreven te hebben. Ik ga liever aan de slag met persoonlijke ervaringen, hier genoteerd, om mijn mening te vormen. Met hoor en wederhoor, want we moeten de baby niet met het badwater overboord kieperen.

    • BON en hoogleraren
      Jammer dat feit en fictie hier door elkaar lopen. De top van BON zou uit zuiver hoogleraren bestaan. De werkelijkheid is echter anders. Het bestuur bestaat uit:
      1x universitair hoofddocent,
      1x hoogleraar
      1x docent/decaan VMBO
      1x(ex)docent havo/vwo
      1x beleidsmedewerker kwaliteit TU-Eindhoven
      1x docent HBO
      1x gepensioneerde onderwijsmanager
      Hoezo hoogleraren?
      Het is een goede gewoonte eerst de zaken te controleren op inhoud voor men tot publicatie overgaat.

    • Had beter moeten lezen
      Ik kreeg al eerder de opmerking dat ik beter moest lezen, zeker nooit goed geleerd (sic!). Maar die regel over BON heb ik over het hoofd gezien. Daar ben ik het niet mee eens, BON is geen ramp. Integendeel, je hoeft het niet met alle actiepunten eens te zijn, wel vindt hier een open discussie plaats, en is er ook plaats voor (iets) anders denkenden. Gelukkig maar, dat maakt de discussie levendig.

  2. BON een ramp?
    Hier maak ik toch werkelijk bezwaar tegen. BON is de eerste en enige organisatie die iets doet aan de verloedering van het onderwijs. En met wat voor een geweldig effect.
    Op de tweede plaats is het niet waar: allemaal hoogleraren. Er is één hoogleraar en één universitair docent. En verder o.a. een lerares op het VMBO.
    Ook vind ik het nogal een steek onder water om de mensen die het hebben opgestart nu voor de voeten te gooien dat ze aan een universiteit werken (als dat al waar zou zijn).
    Het lijkt me dat de mensen aan het einde van de leerketen worden geconfronteerd met de onderwijs ellende van de jaren daarvoor en kan enkel dankbaar zijn dat men dat heeft opgepakt.
    Daarnaast is op alle momenten uitdrukkelijk gezegd dat BON voor alle onderiwijsniveaus is, voor docenten, ouders en studenten, en zelfs voor managers.

    Tenslotte: zijn er binnen BON wel degelijk mensen met een basisschool achtergrond en is de problematiek bij het basisonderwijs (adaptief onderwijs, sociaal constructivisme) inhoudelijk zeer vergelijk aar met de problemen bij VO en HBO.

    ALs u dan nog vindt dat BON een ramp is, dan verzoek ik u hier niet meer te schrijven. Masochisme is me vreemd.

  3. DJVW vergeet ook de wat abstractere zaken
    niet te noemen: zoals leraren (of wat u dan ook bent), die menen dat een enkele kreet een duidelijke taalact is, en die menen, al roepende en tierende, een bijdrage te leveren aan het debat: waarom is Bon volgens u een ramp? En noemt u de andere zaken slechts om te maskeren dat uw eigenlijke doelstelling het beledigen van ons bestuur is? U bent aan het verkeerde adres. Ik verzoek u vriendelijk om zo sportief te zijn tekst en uitleg te geven, of anders uw verontschuldigingen aan te bieden. Het bestuur verdient het niet om zo door u te worden beledigd!

Reacties zijn gesloten.