Ha! Het is bijna ledenvergadering!

Het is weekend, dus het mag wat minder serieus. Over een aantal dagen dus de ledenvergadering! Ik verheug me daar bijzonder op; hoe zal het daar zijn? Veel pers? Camera’s? De buitenstaander – en misschien ook de binnenstaander – verwacht daar mogelijk een grote verzameling totaal verzuurde schoolfrikken, met van die kleurloze ruitjesjasjes met stukken op de mouwen. Pijprokers met gele tanden. Sigarettenrokers met gele vingers en een vergeelde snor. Mensen die onder de krijtvlekken zitten. Mannen met een pak frommelige proefwerken in een uitgezakte bruine schooltas, waarvan het hengsel op half zeven hangt. Van die figuren die tijdens de inleidende toespraak nog even snel aan het corrigeren slaan.
Een docent met geruite sokken. Eentje met een mobiele telefoon met nog een antenne er op. Van die manvrouwen met een grote rammelende sleutelbos met schoolsleutels aan een bruine riem. Bulstronktypes.
Een leraar met een heel bosje Bic-pennen ( vooral veel rode ) in zijn borstzak. Ook veel linnen schoudertasjes. Een oude lerares met een kunstheup en een wrat op haar neus. Een leraar met overvloedig zwart krulhaar uit de oren. Blouses en overhemden met koffievlekken. Drinken nog uit een mok met Donald Duck er op.
Het gaat ècht gezellig worden. Ik hoop ook ernstig op badges; kan ik eindelijk zien wie de auteur is van dat stukje waar ik zo schaterend om gelachen heb.
En natuurlijk lekker gorten met z’n allen, en roddelen over het management natuurlijk. Veel: “Ook kijk, bij jullie dus óók al!”
Ik hoop op niet al te veel toespraken, maar wel veel lange pauzes, lange wandelgangen. Gezellie!
Verder hoop ik de woorden “missie”en “visie” op deze dag niet te horen. Wie weet is er ook nog een hele grote oploop: om Lizzy Tabbers heen, bijvoorbeeld.
Maar, wat men ook denkt , en hoe we er ook uitzien ( ja, zo’n jasje kan na dit verhaal natuurlijk ècht niet meer ): we hebben allemaal wel hart voor de zaak! Tot zaterdag!

4 Reacties

  1. Leukste post
    Geweldig stuk: hiermee heb je -wat mij betreft- de bon-prijs voor de leukste bijdrage verdiend! (Ik vind die leraar met de rode bic-pennen geweldig: wie kent hem niet!)

  2. BON-pijlers
    Ook ik heb het stukje met veel genoegen gelezen. Opvallend is dat er geen ouders in beschreven worden. Ik hoop dat er ook veel ouders zullen zijn maar aan het typeren van hen zal ik mij niet wagen.

    • Re: Ouders
      Eh…. daar heb ik ook wel een beeld bij ja. Althans bij een aantal ouders…. 🙂

Reacties zijn gesloten.