Wil je met je kop op TV?

In het kader van het Meld- en Steunpunt Intimidatie hebben we met veel docenten gesproken. Een actualiteitenprogramma wil er nu aandacht aan besteden; maar het lukt ons niet om mensen te vinden die op TV over intimidatie willen vertellen.

OPROEP: wie wil en kan in een actualiteitenprogramma over intimidatie vertellen?

Let op: het gaat om situaties waarin de inhoudelijke discussie over onderwijs wordt doodgeslagen met intimidatie. Als je baas je niet mag dan is dat vervelend voor jou (en BON leeft erg met je mee; we willen je graag helpen) maar voor nationale TV moet het om meer gaan dan dat; dan moet het erom gaan dat je baas jou niet mag omdat je kritiek hebt op zijn beleid. Of iets dergelijks.

Contact: 06-2421617, laat een boodschap achter als ik niet opneem.

8 Reacties

  1. journalistengedrag
    Ben via Mark P. benaderd door journaliste vd NCRV, uitgebreid met haar gesproken en heb toegestemd in een orienterend gesprek waarvoor ik zou worden uitgenodigd. Daarna niets meer gehoord. Nu lees ik dat ze niemand kunnen vinden. M’n geval is misschien niet spectaculair genoeg maar laat dat dan weten. Illustratief geval van journalistengedrag. Er komt bij dat ik liever niet meedoe aan dat soort programma’s om reden dat ik dan nog TV moet kijken ook.
    willem smit

    • al in krant
      Willem, ik kan moeilijk excuseren voor het gedrag van iemand anders, maar ik weet (toevallig) waarom ze jou niet een geschikte kandidaat vinden – dat is omdat je al in het nieuws bent geweest, in het artikel in de Volkskrant. Ik begrijp dat dit hoort bij de mores van het journalistenvak: nieuws moet nieuw zijn, en een enkele eerdere vermelding kan nieuw in oud veranderen …

  2. Herkenbaar
    Met je kop op tv zouden m.n. die kunnen doen die bij de betreffende baas weg zijn. Is onherkenbaar in beeld anders een optie of dat je alleen je verhaal laat doen door een verteller? Tevens ben ik benieuwd of de betreffende bazen ook die keus krijgen van wel of niet in beeld?
    Corgi

    • Niet handig bij sollicitaties
      Het lijkt mij dat het ook bij latere sollicitaties tegen je kan werken, tenzij die in een heel ander beroepsgebied gaan plaatsvinden. Anonimiseren van de geïnterviewde vind ik dus zeker aan te raden. Levert trouwens ook een extra dramatisch effect op……

      Planeten Paultje

    • Herkenbaar
      Vooral komen dus eigenlijk de mensen in aanmerking die “onaantastbaar zijn”. Ik denk aan mensen die dus al weg zijn of binnenkort weg gaan b.v. de oudere collega’s die binnenkort met pensioen gaan.
      Corgi

Reacties zijn gesloten.