HS als marktpartij

Volgens de heer Elbers is de omzet van Inholland circa 270 miljoen(BNR nieuwsradio 8 september jongstleden). 20% Komt uit commerciële dienstverlening en 20 % uit collegegeld de rest komt uit Rijksbijdrage.
Ik heb hier heel veel problemen mee of op zijn minst, vragen bij. Hieronder staan er een aantal van.
Ik kan nergens vinden dat de investeringen in middelen, mensen en gebouwen etc. ergens met 25%{van 80 naar 100} zijn uitgebreid. Als dat niet is gebeurd waar komt nu dan die ruimte vandaan om de markt te betreden? Zijn die gewoon wegbezuinigd bij het onderwijs en is HNL hier een uitkomst biedende oplossing gebleken of ligt de causaliteit precies omgekeerd en is het juist een gevolg van HNL dat je middels deze activiteiten mensen binnenboord wil houden? De laatste lijkt mij met de vergrijzing op komst niet zo waarschijnlijk.
Wat gebeurt er nu als die netwerkende dienstverleners verliezen gaan genereren? Komt er dan weer een bezuiniging?
Hoe houd je een succesvolle netwerkende dienstverlener binnenboord?
Hoe worden de prioriteiten binnen de instellingen gesteld? Is de netwerkende dienstverlener belangrijker dan de docent? Krijgt hij meer faciliteiten etc.? Worden studenten en docenten straks b.v. verbannen naar buiten kantooruren want er moet hier wel geld verdiend worden.
Misschien ervaren de instellingen, bij goed renderende diensten, de onderwijstaak dadelijk wel als bijzonder hinderlijk, als iets waar je vanaf wilt.
Worden alle opleidingen op een lijn gezet dus die met teveel personeel moet geld genereren maar ook die met te weinig personeel. Wat vinden onze concurrenten ervan. De HS komt ons met belastingmiddelen bestrijden en dat is oneerlijke concurrentie of krijgt de HS alleen dat wat zij niet willen omdat zij het niet rendabel genoeg vinden. Bij woningcorporaties zien we nu een ingrijpen ontstaan vanuit Brussel op basis van m.n. dit oneerlijke concurrentie argument.
Etc.etc. etc.
Corgi

1 Reactie

  1. verlies
    Wie weet wat er geregeld is als de dienstverlening, de commerciële, verlies geeft voor een HS? Zijn daar richtlijnen vanuit het ministerie voor?
    Corgi

Reacties zijn gesloten.