Structuur is nodig, geen videogames!

[img_assist|fid=23|thumb=0|alt=NRC-Next|width=200|height=79]Op 22 augustus is er in NRC-Next op de opiniepagina een artikel geplaatst als reactie op een stuk van enkele dagen daarvoor: gamen zou leerzamer zijn voor leerlingen, dan een goede leraar voor de klas. Lees het artikel.

4 Reacties

  1. Goed stukje
    Mooie reactie! Duidelijk uitgelegd. Er is nooit een tijd geweest dat kinderen zo graag naar school gingen. Hoeft ook niet; er mag gewerkt worden.

  2. En wat ik me ook altijd afvraag…
    Uitstekende reactie, Ralph!

    En wat ik me ook altijd afvraag: hoe verklaren mensen als Marco Visscher het succes van docenten die erin slagen om ondanks alles hun leerlingen te boeien en veel te laten leren? En al die leerlingen in België die nog wél veel leren, krijgen die thuis pas vanaf hun achttiende toegang tot moderne elektronische apparatuur?

    Misschien kan Visscher e.e.a. nog eens komen uitleggen tijdens een debat op een BON-congres.

    • Het systeem creëert zijn eigen mensen
      Ga er maar vanuit dat Visscher heilig ervan overtuigd is dat het zo werkt: videogames gebruiken om kinderen iets te leren. Hij is de verkondiger van het evangelie der “vernieuwers”. Hij is de man met een missie, de redder van onze jeugd. Hem haal je met geen mogelijk uit de trance. Dat staat de sekte niet toe.
      Het zijn juist deze mensen die dankzij het nieuwe leren aan de bak zijn gekomen of vanwege een gebrek aan inhoud hun kans schoon zien zich te profileren. Dit is niet beledigend bedoeld, maar wat doe je als je de kans krijgt op een baan waarbij je je ook nog naar buiten toe docent mag noemen. Die mensen hebben ook een gezin en zijn blij met het “aureool” docent; in hun situatie niets anders dan bezigheidstherapeut. Sorry, goed opgeleide bezigheidstherapeuten. Ik heb het nieuwe leren niet bedacht.

Reacties zijn gesloten.