écrasez línfame

écrasez l’infame !

Na het verschijnen van het manifest van de 2 belangrijkste werkgeversorganisaties heeft BON waarschijnlijk de mogelijkheid om met de werkgevers een strategische alliantie aan te gaan. M.i. moet deze alliantie zich niet er voor inzetten om rechtstreeks binnen de bestaande onderwijsstructuren veranderingen in gang te zetten maar streven naar een parallelle organisatie van kleine zelfstandig opererende categorale BON-scholen onder een bestuur dat zich als een faciliterende instantie ziet. Deze proberen wel de mogelijkheid van af- en op-stromen in stand te houden maar dat niet ten koste van hun eigen les-programma en lesmethode.
Veel leraren op de werkvloer hebben binnen de bestaande onderwijsstructuur het gevoel dat zij onderbetaald worden om de onverdiende hoge salarissen in de hogere échelons te betalen. Een parallelle organisatie kan dat voorkomen. Het demoveren binnen de bestaande structuur en de opheffing van hinderlijke adviserende en toezichthoudende instanties is veel moeilijker. Het werkgeversmanifest spreekt over het vertrouwen dat de regering in mensen moet hebben en dat kan dan worden teruggegeven aan de mensen op de werkvloer.
Succesvolle BON-scholen maken in vrije concurrentie korte metten met de bestaande onderwijsstructuur en zorgen voor een kostenloze sanering. écrasez l’infame !