Alle 13 goed? Doe de CBE Academica quiz!

nl.cbe-group.com/wp-content/uploads/2011/07/Alumnidag-flyer-12-mei-2010.pdf

1. Wat is de link met Amarantis?
2. Wat is de link met de VO-raad?
3. Wat is de link met de politiek?
4. Hoe moet je HUN helpen?
5. Hoeveel kost borrelpraat?
6. Wat betaalt een CBE alumnus?
7. En wie betaalt dat?
8. Wie heeft de super VO-raad bedacht?
9. Hoe scoor je als headhunter?
10. Hoe bederf je de jeugd?
11. Hoe bak je het bruin?
12. Hoe leer je schuiven?
13. PvdA, hoe ruim je dit op?

Niet alleen de PvdA natuurlijk. Het CDA zit er ook dik in. De burgermeester van Zeist, ziet u hem nog, in de Zembla uitzending? Maandag 3-12, bij P&W, ’s Jacob in dezelfde Zembla uitzending: wie zijn die adviseurs waar miljoenen aan uit zijn gegeven? Kijk eens hier:

nl.cbe-group.com/wp-content/uploads/2011/07/Alumnidag-flyer-12-mei-2010.pdf

Geachte alumnus van de Academica,
De maatschappelijke context waarbinnen u met uw onderwijsinstelling opereert, geeft steeds meer te denken. Centralisering is een feit, onderwijshervormingen dreigen te worden teruggedraaid en de motieven van bestuurders en managers zijn verdacht geworden. Er zijn veel signalen die erop wijzen dat Nederland zich op een kantelpunt bevindt met als inzet de toekomst en vormgeving van het maatschappelijke middenveld. Niets minder dan de wijze waarop onze democratie is georganiseerd staat ter discussie. En wie heeft er de regie in dit debat? Laten we de politiek beslissen hoeveel bezuinigd gaat worden op onderwijs of mobiliseren we zelf voldoende kracht om juist nu grote investeringen af te dwingen om het primaire proces sterk te verbeteren en om nieuwe scholen te bouwen?

Geen inmenging van de politiek graag. Feest was het en feest moest het blijven, pagina 1 en 3 van:

www.cbe.nl/staffing/downloads/CBETimes.pdf

Wie zijn die alumni? Een private club:

cbeacademica.nl/myacademica/groups/alumni/

Hier is een tipje van de sluier (pun not intended Harm):

cbeacademica.nl/myacademica/about/missie-ambitie/

Copy/paste, altijd feest (rrrrrrrr):

Meer dan 200 bestuuders, schoolleiders en controllers gingen u voor! Onder de alumni van de Academica bevinden zich onder meer:
– Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad
– Wim Blok, voorzitter CvB BOOR
– Johan Heddema, algemeen directeur vereniging Penta Primair
– Yvonne Raaijmakers, voorzitter CvB SPO Venray
– Huub van Blijswijk en Hein van Asseldonk, CvB Lucas Onderwijs
– Mark Somers, dir. bureau CVO Rotterdam

Het gelekte en inmiddels gekuiste rapport:

www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/12_december/01/binnenland/rapport.pdf

Vlak boven 5.7, om welk CBEgroepshoofd gaat dit?

Bart Funnekotter besluit op 3 december 2012 onderaan pagina 5 in de NRC met de aanstichter van het kwaad, de man die vorig jaar nog een briefje instuurde om zijn salaris te verdedigen. Sinds 1997 heeft hij het voor elkaar. Zonder inmenging kunnen bestuurders zoals hij beter doorwerken. Al weer jaren ook met de CBEgroup van partijgenoot McDaniel.

Meer hints om high performance quizzers te empoweren:
www.beteronderwijsnederland.nl/content/zelfverrijking-bij-top-amarantis

Borrelpraat


nl.cbe-group.com/wp-content/uploads/2011/07/Alumnidag-flyer-12-mei-2010.pdf

Sjoerd super Slagter?

Groot headhunter-succes voor de CBE Group


cbeacademica.nl/myacademica/wp-content/uploads/2012/01/Sywert-van-Lienden-CV.pdf

CBE-group over BON: Bruinhemden


Make shift happen

En ja, in verband met al deze en een hele andere treurigheid op

When Academic Disagreement Becomes Harassment and Persecution

is ook deze kwis leerzaam:

www.beteronderwijsnederland.nl/content/de-grote-rekenkwis-met-nieuwe-breinbrekers

13 Reacties

  1. Ons kent ons tot ze een ons

    Ons kent ons tot ze een ons wegen.

    Al die rotte verbanden kunnen zo met talloze voorbeelden uit de recente geschiedenis opgediept worden. Als morgen het Amarantisrapport uitkomt, moet deze regering toch zien dat er nu eindelijk maatregelen moeten worden genomen. En dat het niet volstaat pleisters te plakken.

    We hebben immers een kabinet waarin: 
    de vice-premier Asscher als wethouder van de zomer een vlijmscherpe analyse heeft gegeven van de rot in het onderwijs, een analyse die een lid van BON niet zou misstaan;
    de minister van Financiën als voorzitter van de onderwijscommissie heeft kunnen analyseren waar de rot zit en heeft kunnen concluderen wat de politiek zou moeten doen;
    de premier als leraar door moet hebben wat kwaliteit in het onderwijs betekent;
    de minister van Onderwijs zelf les heeft gegeven op de Vrije Universiteit.

    Dit kabinet zou zich nu los kunnen maken van de knellende banden waarin partijen als VVD en PvdA gevangen zaten: met hun vrinden in de Raden, met de kleilaag rond het onderwijs. Want nu zo duidelijk aangetoond is dat de lumpsum en de "good governance" geleid hebben tot bolwerken van arrogante bestuurders, tovenaarsleerlingen, die in een voorspelbare ziekelijke zucht tot status- en salarisverhoging het onderwijs verziekt hebben, kan het kabinet aanvoeren dat het genoeg geweest is en dat een andere weg ingeslagen moet worden. Het zal daarbij op dit moment makkelijk een kamermeerderheid achter zich kunnen krijgen. Wij leraren wachten op de daden.

     

    • Daarvoor moeten politici,

      Daarvoor moeten politici, partijen en partijvrienden het boetekleed aantrekken en erkennen dat falende wetgeving, falende controle en moedwillig wegkijken de belangrijkste redenen zijn.

      Gelukkig hebben we nog de onderwijsraden en onderwijsinspecties die volkomen onzichtbaar zijn bij alle onderwijsfiasco's. Die zullen ongetwijfeld met scherpe analyses van eigen falen en goede bedoelingen de onderwijsbeerput weer gaan dempen. Onderwijswetenschappers krijgen decennia werk voor stapel s analyses en adviezen. 

      Ondertussen proberen onderwijzers en leraren nog steeds 'gewoon les' te geven. Sterkte!

  2. Even de site van CBE

    Even de site van CBE Academica bekeken. 

    Ik begrijp de naam van het instituut niet. Een academica is een vrouwelijk persoon met een academische opleiding, dacht ik. Of: Académica is een Kaapverdische voetbalclub. Vergis ik me?

    Enkele opmerkingen over de website. Ik lees:

    Binnen "Rooms" wordt door bestuurders, managers of leidinggevenden gewerkt aan de ontwikkeling van de eigen organisatie in het licht van de steeds veranderende eisen van de samenleving en het persoonlijke leiderschap van de deelnemer.

    Tot zover prima. Een wetenschappelijk curatorium van de Academica draagt zorg voor de validiteit en integriteit van de leergangen en publicaties van CBE Academica. Niks aan het handje, dus?

    Dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen. Ik lees:

    "Ict in het onderwijs inzetten is niet alleen noodzakelijk om het onderwijs aantrekkelijker te maken, maar het is een basisvoorwaarde om onze economie ook in de toekomst concurrerend te houden."

    Dit is kletskoek. Niet gebaseerd op enig wetenschappelijk onderzoek.

    Ook lees ik:

    "Met ons niet verplichtende en op goed gedrag van iedereen mikkende instrumentarium van ons lerarenbeleid, ademen we nog steeds de geest van de Nederlandse pedagogische provincie van de vorige eeuw."

    Hieruit spreekt een enorm dédain voor de leraar. Schandig! Het is bovendien wederom kletskoek.

    Ik zie dat de doelgroep 4 daagse studiereizen naar Noorwegen wordt aangeboden voor €2.450.

    Het nut van een zoveelste studiereis – voor een maandsalaris van een leraar – lijkt mij niet bewezen.

    U begrijpt het al. Hoewel de naam anders suggereert, wetenschap wordt op deze Academica niet aangeboden. Mijn voorstel: laat leidinggevenden – wanneer dat echt moet – een degelijk college volgen aan een goede universiteit of hogeschool.

    wiskundejuf

  3. Dat dedain voor de leraar was

    Dat dedain voor de leraar was prominent aanwezig in het fuifnummer CBEtimes.pdf dat men toch maar van de site heeft gehaald.

  4. Geachte redactie,

    Geachte redactie,

     

    Wat gaat er toch mis met mijn keurig opgemaakte tekst? Doordat spaties en blanco regels verdwijnen, is mijn post onleesbaar geworden. Dit keer voeg ik maar voor de zekerheid een paar etra blanco regels toe. Dit is dus mijn bedoeling:

     

    Even de site van CBE Academica bekeken. Ik begrijp de naam van het instituut niet. Een academica is een vrouwelijk persoon met een academische opleiding, dacht ik. Of: Académica is een Kaapverdische voetbalclub. Vergis ik me?

     

    Enkele opmerkingen over de website.  Ik lees:

     

    "Binnen 'Rooms' wordt door bestuurders, managers of leidinggevenden gewerkt aan de ontwikkeling van de eigen organisatie in het licht van de steeds veranderende eisen van de samenleving en het persoonlijke leiderschap van de deelnemer." Tot zover prima.

     

    Een wetenschappelijk curatorium van de Academica draagt zorg voor de validiteit en integriteit van de leergangen en publicaties van CBE Academica. Niks aan het handje, dus?

     

    Dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen.  Ik lees:"Ict in het onderwijs inzetten is niet alleen noodzakelijk om het onderwijs aantrekkelijker te maken, maar het is een basisvoorwaarde om onze economie ook in de toekomst concurrerend te houden."

     

    Dit is kletskoek. Niet gebaseerd op enig wetenschappelijk onderzoek.

     

    Ook lees ik:"Met ons niet verplichtende en op goed gedrag van iedereen mikkende instrumentarium van ons lerarenbeleid, ademen we nog steeds de geest van de Nederlandse pedagogische provincie van de vorige eeuw."

     

    Hieruit spreekt een enorm dédain voor de leraar. Schandig! Het is bovendien wederom kletskoek.

     

    Ik zie dat de doelgroep 4 daagse studiereizen naar Noorwegen wordt aangeboden voor €2.450.

     

    Het nut van een zoveelste studiereis – voor een maandsalaris van een leraar – lijkt mij niet bewezen.

     

    U begrijpt het al. Hoewel de naam anders suggereert, wetenschap wordt op deze Academica niet aangeboden. Mijn voorstel: laat leidinggevenden – wanneer dat echt moet – een degelijk college volgen aan een goede universiteit of hogeschool.

     

    Groet,

    wiskundejuf

     

     

  5. Ik ben niet erg voor het uit

    Ik ben niet erg voor het uit de lucht halen van sites, zeker niet door de politiek. Lijkt me compleet de verkeerde weg Joost.

  6. Je hebt gelijk Gerard. Welke

    Je hebt gelijk Gerard. Welke politiek partij bekijkt deze site eens goed en constateert waar het geld naar toe gaat.

Reacties zijn gesloten.