Staatsgreep van de bestuurders?

nl.cbe-group.com/wp-content/uploads/2011/07/Alumnidag-flyer-12-mei-2010.pdf

“Laten we de politiek beslissen hoeveel bezuinigd gaat worden op onderwijs of mobiliseren we zelf voldoende kracht om juist nu grote investeringen af te dwingen om het primaire proces sterk te verbeteren en om nieuwe scholen te bouwen?”

Het primaire proces, het staat er echt.

Max heeft het door en noemt Jo Ritzen:

www.uitzendinggemist.net/aflevering/168675/Studio_Max_Live.html

Meer weten? Doe de Amarantis quiz:

Alle 13 goed? Doe de CBE Academica quiz!

Oppenheimer in de NRC: Amarantis jongens kunnen zo bij een grote bank aan de slag.

Of (blijven) bij de CBEgroup.

Ook wel goed dat Leo Prick nog even het verband met Jos Elbers legt in de NRC (4-12, pagina 16).

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/11/jos_elbers_het_gezicht_van_d66.html

En Roelf P. de Boer heeft het ook door. De sociale psychologie als instrument om een droom te realiseren. Terug bij de Godwin die ik van xxxx kreeg:

When Academic Disagreement Becomes Harassment and Persecution

PS voorzichtig met cozzmosspricky

18 Reacties

  1. Organisatie democratie

    "Niets minder dan de wijze waarop onze democratie is georganiseerd staat ter discussie." Pim Pollen, Leo Lenssen . etc.

     

    • Democratie volgens Leo Lenssen

       

      www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3358525/2012/12/05/Staatssecretaris-Van-Rijn-onderzocht-graaicultuur-en-kreeg-zelf-469-000-euro.dhtml

      Democratie volgens Leo Lenssen :

      Martin Slagter (docent Nederlands):

      "In het schooljaar 1997/1998 werkte ik bij een Utrechtse vestiging van de Amarantis Scholengroep. Mijn toenmalige directeur kreeg in januari van dat jaar van Leo Lenssen, toenmalig bestuursvoorzitter van Amarantis, de opdracht mij na een dienstverband van 15 jaar op staande voet te ontslaan. Reden: ik had een Lenssen onwelgevallig stukje geschreven in dagblad Trouw, waarin ik wees op het groeiende aantal managers en bestuurders in het mbo, ten koste van het aantal contacturen en docenten. "

      "Leo Lenssen, die zich in de jaren tachtig al in een auto met chauffeur liet rondrijden, valt de twijfelachtige eer te beurt in het mbo een patjepeeër-cultuur van machtsdenken en intimidatie te hebben geïntroduceerd ('Je solliciteert naar je ontslag', placht hij collega's met een afwijkende mening toe te bijten.)"

  2. Stuitende arrogantie

    En met een dergelijke moraal heeft men een broodwinning in … het onderwijs. Voorbeeldgedrag?

    Een beroepsverbod zou hier op zijn plaats zijn. 

    Aan de andere kant is het waanzinnig dat dat nodig lijkt en dat de rest van het onderwijsveld en de politiek niet lijkt te willen zien uit welk hout dergelijke lieden gesneden zijn. Niet alleen is dit een voorbeeld van de zwakke staat van democratisch toezicht, het is tegelijkertijd een voorbeeld van de zwakte van de vrije markt, die als het goed zou functioneren deze blaaskaken al lang brodeloos zou hebben gemaakt. The worst of both worlds. Maar ook die constatering is neit nieuw natuurlijk.

  3. Als we hun salaris en

    Als we hun salaris en emolumenten gewoon verlagen gaat er misschien gebeuren waar ze ons steeds voor waarschuwden: Als de salarissen niet marktconform zijn kunnen ze worden weggekocht door het buitenland.

    Hoop doet leven! Misschien gaan Zimbabwe of Mali ze dan overnemen.

  4. Leo Lenssen schreef in 2006

    Leo Lenssen schreef in 2006 zijn eigen lectoraatsopdracht  getiteld maatschappelijk ondernemerschap. Dat lectorschap kreeg hij bij InHolland. Hier de link naar de tekst. 

    htwww.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CEcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.leolenssen.nl%2FLectoraat%2FOpdracht_nov_06.doc&ei=awO-UIuBO4Oj0QXR44CYAQ&usg=AFQjCNHcXOssfBkIiewTJPEXEhDPLVipdg

     

    Wie het nog kan opbrengen om deze tekst door te lezen begrijpt meteen waarom InHolland bijna ten onder ging.

    De laatste alinea roept om andere redenen vraagtekens op. Daar staat : 

    Het lectoraat heeft een bijzonder karakter in zoverre dat het niet behoeft te worden gefinancierd uit de regulier daarvoor beschikbare middelen.

    Zou Lenssen die € 140.000 die hij ontving voor zijn adviseurschap bij Amarantis hiervoor hebben ingezet.

    Ik herinner mij dat hij rond die tijd ook een post als bijzonder hoogleraar bij de VU voor zichzelf regelde. Ook betaald door Amarantis?

     

     

     

     

    • Christelijk

      Wat me vooral opvalt aan de scholen die nu negatief in het nieuws gekomen zijn: ze hebben vaak een christelijk sausje: InHolland, Amarantis. Zou hier nog meer dan elders het old-boysnetwerk in actie zijn?

      • Bij Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam is 26 miljoen verdwenen

        Nee hoor Hinke,

         

        Denk aan de recente miljoenenfraude en zelfverrijking bij het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR). Er wordt gesproken over het verdwijnen van 26 miljoen euro.

         

        De boosdoener is hier niet God, maar de grote zak van Sinterklaas (lumpsum).

         

        wiskundejuf

      •  

         

        Harm B wil deze lieden de tempel uitjagen net zoals Jezus deed:  “Er staat geschreven: Mijn huis zal een huis van gebed worden genoemd, maar gij maakt er een rovershol van”. (Matteus, 21, 12).

  5. Jet Bussemaker

    Waarom heeft Jet alweer een onderzoekscommissie aan het werk gezet onder leiding van juffrouw Mier? Waarom niet onmiddellijk collega minister van Justitie verzocht om het OM aan het werk te zetten. Je weet wel, huiszoekingsbevel, inbeslagname cijfertjes, boeken enz… Dan was het graven om mogelijke fraude boven tafel krijgen. Nee, Jet koos voor de halfzachte politieke oplossing van een onderzoekscommissie. Waarom? Vriendjes met…? Horende tot het netwerk dat onder vuur ligt? Of gewoon ook boter op het hoofd? 

     

    • Goed zo jongens, juffrouw
      Goed zo jongens, juffrouw Mier trekken we hier echt mee over de streep. Willen jullie haar ook naar Mali of Zimbabwe sturen?

    • Molenkamp: “Dat is
      Molenkamp: “Dat is onwaarschijnlijk schadelijk voor mijn integreteit”

      Spellen is ook lastig.

      • Ik citeerde Molenkamp in het

        Ik citeerde Molenkamp in het Parool op een andere plaats in dit forum. 

        Dus die krijgt nu ook zo'n brief van Lenssens advocaat, althans dat zou je denken. Geen wonder dat vertrekkende bestuurders een flinke zak geld nodig hebben. Of betaalt de CBE-group het dit keer?

        Citaten:

         

        Op de vraag wat er waar was van de "angstcultuur" geeft hij als antwoord: "Dat kwam door Leo Lensen, voormalig bestuursvoorzitter van een van de fusiepartners. Die joeg mensen soms de stuipen op het lijf".

        En over de zelfverrijking, de twee leaseauto's, gaat het plotseling over iets anders: "Ik denk dat de commissie me op het punt van te nauwe banden met een adviesbureau heeft verwisseld met heer Lenssen". 

        Nu worden de heren onzichtbaar in een stofwolk, en als je naderbij komt, zie je dat ze aan het knokken zijn.

        • Hooligans?

          De vergelijking met hooligans/projectX/voetbalgeweld doemt op. Het is duidelijk dat de club als geheel de zaak belazerd en kapot gemaakt heeft. Het is ook duidelijk dat iedereen in die groep daar ook in is gebleven en de revenuen heeft geincasseerd, maar het is onduidelijk wie precies op welke moment wat kapot gemaakt heeft. En in het strafrecht word je dan bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.

          • Zouden ze de tactiek

            Zouden ze de tactiek afgekeken hebben van misdaadseries op TV? Als ontkennen niet meer lukt, dan wijs je elkaar aan als de schuldige. Ga je, zoals 2010 aangeeft, ook allebei juridisch vrijuit.

    • Wat zou Molenkamp het ergste

      Wat zou Molenkamp het ergste voor zijn reputatie vinder: bedrog of onkunde? Volgens mij kom je met het eerste makkelijker omhoog dan met het tweede. Hij kan zich daarom maar beter niet verontschuldigen.

Reacties zijn gesloten.