Een stortvloed aan alarmerende berichten

Het bericht in de Volkskrant afgelopen zaterdag over de onderwijsvernieuwing bij Fontys komt amper een dag nadat onderzoek aantoont dat de examens wiskunde in het voortgezet onderwijs al vele jaren steeds gemakkelijker worden en steeds minder wiskunde bevatten. Het onderzoek zelf staat op de site van McKinsey

Dat bericht over Fontys werd vandaag gevolgd door een bericht over de beoordeling van het hbo en van Fontys in het bijzonder. Daaruit blijkt de beoordeling deels gedaan door Prof. Dochy, de man die betaald werd door Fontys om zijn vernieuwende concept in te voeren en Fontys dan ook beoordeelde als uitstekend. Dat dezelfde heer Dochy een gevangenisstraf heeft opgelegd gekregen wegens grensoverschrijdend gedrag tov vrouwen is een opmerkelijke ‘bijkomstigheid’.

Uit de eerste hand weten we dat ook op de HvA een vergelijkbare, bijna identieke vernieuwing wordt ingevoerd en dat ook daar veel onrust heerst en er een groot verloop van ervaren docenten is.

Een positief bericht en succes van BON: steeds meer mensen delen onze bezwaren tegen de doorgeslagen verengelsing en alle problemen die daarbij komen. Verschillende wetenschappers waaronder BON bestuurders hebben hierover een artikel in Scienceguide gepubliceerd. Minister handhaaf de wet die vereist dat studies in het Nederlands aangeboden moeten worden, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om dat in een andere taal te doen.!

1 Reactie

  1. Filip Dochy over wiskunde-onderwijs:

    “Mijn veertienjarige zoon luistert naar harde ritmische muziek en is tegelijk met outlook, word en excel aan het werken; hij is met zeker zes verschillende programma’s tegelijk bezig. Ondertussen is hij ook met zijn wiskundetoets bezig. Toen we later het rapport zagen, konden we niet anders dan vaststellen dat het resultaat van zijn wiskundeproef uitmuntend was. Zo zie je maar dat jongeren anders leren dan wij.”

Laat een reactie achter