Goed nieuws: Paula van Manen in gelijk gesteld

De Advocaat Generaal heeft een advies uitgebracht aan de Hoge Raad inzake het ontslag van Paula van Manen bij ROC Nijmegen naar aanleiding van de publicatie van haar boek “Wanneer krijgen we weer les”. Dit advies stelt Paula volledig in het gelijk en als dit door de Hoge Raad wordt bevestigd is het van enorm belang voor de vrijheid van meningsuiting van docenten.
De AG zegt in feite dat zonder de publicatie van het boek dit ontbindingsverzoek niet was ingediend (4.34). Daarmee is ook direct de vrijheid van meningsuiting in beeld en kan niet worden ontkomen aan een beoordeling van de vraag of het ontslag, als inmenging in die uitingsvrijheid van werkneemster, een gepaste sanctie is. De hierop gerichte klachten slagen dan ook.

Deze zaak heeft veel los gemaakt in het onderwijs en ook BON heeft in overleg met Paula een brief gestuurd aan de Raad Van Toezicht van het ROC. Het antwoord op deze brief was overigens weinig inhoudelijk. Op geen van de genoemde punten werd ingegaan. Kennelijk denkt de AG De Bock hier zo ongeveer hetzelfde over.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter