Onderwijsvernieuwing ten koste van zwakke kinderen

Macro shot of a nail

Cezgin Cihangir slaat de spijker op de kop in een uitgebreid opinie-artikel in NRC van 11 september j.l. Het is de keiharde constatering dat Nederland koploper onderwijsvernieuwing is, dat het effect daarvan negatief is, dat de onderwijsvernieuwers zelf niet leren van hun eigen fouten en dat uiteindelijk de zwakke kinderen de dupe zijn.

Het verhaal is in ieder aspect een echt BON verhaal. Zeer aanbevolen!

Opmerkelijk is ook dat Cihangir directeur is van een bijlesinstituut

www.nrc.nl/nieuws/2020/09/11/alle-onderwijsvernieuwing-gaat-ten-koste-van-zwakke-kinderen-a4011688

1 Reactie

  1. Cihangir is de directeur van een bijlesschool. Mogelijk zitten er in zijn cliëntele ook leerlingen die dreigen te stranden omdat het onderwijs voor hen te weinig herausforderend is. Juist bij hoogbegaafden kan dat gebeuren. Het huidige vwo-programma is niet op hen toegeneden en extratjes zijn niet voldoende om dat te compenseren. Het beste voor begaafden en hoogbegaafden is samen een eigen groep met een eigen programma. Het meest profiteren intelligente leerlingen met laagopgeleide ouders daarvan. Klassen met interne differentiëring zijn voor hen niet het beste.

Laat een reactie achter