In memoriam Arnold Heertje

Zojuist bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van prof. dr. Arnold Heertje, gisteren zaterdag 4 april. Voor ons was Arnold Heertje op verschillende manieren belangrijk. Hij was een scherp denker, zowel op zijn vakgebied, de economie, als op het gebied van onderwijs. Hij herkende dat de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs te wensen over liet en zette zich samen met anderen in voor de oprichting van BON. Ook later heeft hij ons regelmatig geholpen en geïnspireerd. Arnold deed dat op zijn eigen wijze, kritisch en autonoom, maar ook ruimhartig. Zoals een goede leraar behoort te zijn. In die zin was Arnold Heertje een voorbeeld. Hij verstond zijn vak op uitmuntende wijze, maar was ook bereid en in staat om die kennis over te brengen op jonge mensen, op leerlingen van het voortgezet onderwijs en op studenten, maar ook op ieder ander, binnen en buiten de universitaire wereld. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij dit grote verlies

Arnold Heertje, een leraar in de ware zin van het woord.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie