Na de staking

Op 15 maart hebben op het Malieveld in Den Haag tienduizenden leraren uit alle sectoren gedemonstreerd. De belangrijkste redenen om te staken zijn de te grote werkdruk en het te lage salaris. In de loop van de jaren is het tekort aan bevoegde leraren opgelopen omdat deze problemen niet voldoende aangepakt zijn. Het wordt steeds moeilijker om nieuwe leraren te vinden en te behouden. Daardoor stijgt de werkdruk nog meer.

Minister Slob heeft toegezegd om eerder al een deel van het geld voor de verlaging van de werkdruk vrij te maken om de werkdruk in het PO te verlagen. Dat lijkt een stap in de goede richting, maar het is maar de helft van het verhaal. Het grootste deel van het geld wordt juist twee jaar later dan aanvankelijk afgesproken was ter beschikking gesteld.

Voor de andere sectoren zijn nog geen maatregelen genomen om de werkdruk te verlichten. In het mbo en vo is het nodig om het aantal lesuren per week aanzienlijk te verminderen en in het wo moeten docenten meer tijd krijgen om hun colleges voor te breiden en om studenten te begeleiden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter