Het bezwaar van de leraar

Het nieuwe boek van Ton van Haperen is verplichte kost voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs, ook voor mensen die, zoals ondergetekende, zeer op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in het onderwijs van de laatste 40 jaar. Van Haperen beschrijft in ‘Het bezwaar van de leraar’ aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen wat de ondertitel aangeeft:  ‘Hoe slecht beleid de Nederlandse school vernietigt’.  Wellicht opmerkelijk is dat een boek met een dergelijke ondertitel, geschreven door een leraar, toch tegelijkertijd een lofzang op het beroep van leraar is. Je wil een leraar als van Haperen worden, of een leraar als van Haperen hebben.  En toch is het geen borstklopperij, maar een verhaal van een zelfbewuste worsteling in een voortreffelijke stijl, zoals een uitstekende leraar dat kan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter