Onderwijs kind van de rekening

Wie gedacht had dat dit kabinet niet meer zou bezuinigen op onderwijs, komt bedrogen uit. De bezuiniging van in totaal 183 miljoen euro op onderwijs en onderzoek gaat gewoon door, meldt minister Ingrid van Engelshoven (D66) aan de Tweede Kamer. Het basis- en speciaal onderwijs heeft met een korting van 61 miljoen euro de grootste bezuinigingspost te verwerken. Het mbo krijgt 25 miljoen euro minder uit de pot.

Na de schier eindeloze onderwijs vernieling (of anders gezegd de onderwijsvernieuwing) komt nu de bodem van de onderwijs spaarpot in beeld. Onze heilige overheid heeft geen dubbeltje over voor zover ze dat ooit gehad heeft voor het onderwijs.

lees meer op: www.aob.nl/nieuws/korting-op-onderwijs-gaat-gewoon-door/

1 Reactie

  1. In de tijd van dat Thorbecke minister was richtte hij de hbs. De hbs-sen hadden zeer goede, hoog in huin vak opgeleide en zeer goed betaalde leraren die niet zelden na enige tijd hoogleraar werden. Landsbelang! Maar bij de huidige welvaart is onderwijs een welzijnsinstelling geworden en gaat bijna al het voor onderwijs bestemde geld naar het begeleiden achterstands- en probleem-leerlingen. En daarbij verspillen de onderwijsideologen massa’s geld.

Geef een reactie