Hartverwarmend!

In totaal meer dan €20.000 binnen

Wij worden er stil van .. en schreeuwen het van de daken. We krijgen enorm veel bijval voor onze acties tegen de verengelsing, verhalen van mensen met internationale carrières, mensen uit de techniek, uit het bestuur en natuurlijk ook uit onderwijs en wetenschap. Docenten en studenten. De teneur is steeds hetzelfde: natuurlijk is het goed om uitstekende internationale contacten te hebben en internationaal samen te werken, maar daarvoor is het niet nodig om onze universiteiten te verengelsen en de deuren wagenwijd open te zetten voor enorme aantallen buitenlandse studenten. Ook worden er zorgen uitgesproken over de beheersing van het Nederlands. Iemand uit de wereld van de energie-techniek meldde dat de afgestudeerden van de Engelstalige opleiding geen fatsoenlijke zakelijk Nederlandse brief konden schrijven. Ook de media blijven aandacht besteden aan de verengelsing. Week na week, nu al ruim een jaar lang. Vandaag de Telegraaf met uitgebreide artikelen, Martin Sommer in de Volkskrant en dan heb ik de rest van de kranten nog niet gelezen. Ook het tijdschrift  ‘Onze Taal’ besteedt er aandacht aan. Het is duidelijk: onze actie leeft enorm. We zien dat ook aan de donaties. Kleine bedragen vaak anoniem, soms met achtergrond: een student die nu merkt dat het Engels hem tegenwerkt. Maar ook enorme bedragen. Gisteren 1500 euro van een ons onbekende weldoener en vanmorgen werd op de reguliere rekening van BON een bedrag van zelfs ruim 6000 euro gestort. Ook hier kennen we de persoon in kwestie niet.

In totaal is er nu ruim €20.000 binnengekomen en, zoals gezegd, daar worden we stil van. We doen iets dat veel mensen raakt en voor dat gevoel alleen al willen we iedereen die aandacht besteedt, geld stort, mails schrijft of simpelweg: ‘ga door!’ roept ontzettend hartelijk bedanken. Wij beloven u, WE GAAN DOOR en verwachten nog een lange weg te gaan te hebben. Onze tegenstanders hier gaan niet zomaar opzij, hun belangen zijn te groot. Zoals bekend: BON heeft geen belangen, geen medewerkers of kantoren. Wij hebben enkel het belang van goed onderwijs voor ogen,

Bijgewerkt 9 juni 12 uur

U kunt ook reageren op de stelling in de Telegraaf. Hoe meer verhalen daar, hoe beter! Ook op het TV Kanaal van de Telegraaf wat interviews (oa met Ad Verbrugge) .

Gerard Verhoef

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter