Lerarenregister blijkbaar overbodig

De nar is de toetssteen der wijzen.

Minister Slob heeft het verplichte lerarenregister in de ‘ijskast’ gezet. Goed nieuws komt altijd te voet en vertrekt te paard. Zo ook deze opmerkelijke politieke zet. Geschrokken van de onrust, de vragen over het eigenaarschap van de leraar over zijn eigen professionalisering, het werd hem allemaal te veel. En dus durft de minister geen kanten te kiezen en probeert hij met een politiek trucje tijd te winnen om te voorkomen dat hij de Gordiaanse knoop door moet hakken. Daarom krijgt Rinnooy Kan de opdracht om het politieke gezichtsverlies van de voormalige bewindslieden te beperken en het idee van een ‘verplicht’ lerarenregister langzaam te laten verdampen.  Voor goed en kwalitatief hoogstaand onderwijs en goede leraren is een lerarenregister blijkbaar overbodig gebleken. Hogere salarissen voor leraren, betere leraren-opleidingen, kleinere klassen en scholen en veel minder ‘sovjet-kolchoze-controle’ van de inspectie zijn echte oplossingen en die wel een positief effect hebben  op het Nederlandse onderwijs. En dat weet Rinnooy Kan ook, want hij is altijd een pleitbezorger geweest om de inspectie af te schaffen, wijzend naar het Finse model. Ik wens hem dan ook succes bij het ontmantelen van het ‘verplichte’ lerarenregister.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter