Kentering bij de verengelsingtrend?

Onze acties tegen de verengelsing van het hoger onderwijs zorgen er voor dat het automatisme waarmee allerlei studies verengelst worden, lijkt te worden losgelaten.

De Brakke Grond 12 oktober

Donderdag 12 oktober van 20 u tot 21 u is er in de Brakke Grond een bijeenkomst waar Ad Verbrugge, Willem Drees en Hans Bennis onder leiding van ‘ceremoniemeester’ Rik Torfs een gesprek over de verengelsing waar de Vlaamse en de Nederlandse situaties worden vergeleken. Toegang gratis, wel even reserveren: www.deburen.eu

UvA kiest voor tweesporenbeleid

Vrijdag 6 oktober meldt UvA rector Karen Maex in de Volkskrant te kiezen voor een tweesporenbeleid: Engels- én Nederlandstalig onderwijs op de UvA. Belangrijker nog lijkt dat zij onze argumenten voor een groot deel overneemt. Het betoog begint met een referentie aan een onderzoek van hoogleraar experimentele taalpsychologie Annette de Groot dat laat zien dat de hele dag in het Engels spreken en schrijven zorgt voor ‘ontwoording’ van het Nederlands.

Gerard Verhoef

1 Reactie

  1. De SP roept op om de wet te respecteren. De VVD die in de regeringscoalitie zit roept indirect op om de wet te ovetreden. Interventie van een rechter lijkt noodzakelijk te worden.

Laat een reactie achter