‘Juf voor het leven’ genomineerd voor Onderwijsfilm van het jaar

Het onderwijs staat volop in de actualiteit. Beter Onderwijs Nederland signaleert al lange tijd dat zich in het basisonderwijs een ramp voltrekt. In de documentaire Juf voor het leven van de filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart wordt de strijd getoond die ons bestuurslid Jeanet Meijs al jaren voert voor beter basisonderwijs.

Deze documentaire luidt voor een breed publiek de noodklok en laat zien dat er ernstige weeffouten zitten in het huidige (basis)onderwijs. Fouten die ertoe leiden dat het aantal functioneel analfabeten in Nederland nu al meer dan anderhalf miljoen is.

Aan de hand van de tijdlijn van Jeanet Meijs (nu 76 jaar), die met 50 jaar onderwijservaring nog steeds actief is als ‘bijspijkerjuf’, gaan we op zoek naar de oorzaken en gevolgen van deze desastreuze ontwikkeling. We illustreren dit met ontmoetingen die Jeanet Meijs heeft met oud-leerlingen, mensen uit het onderwijs en kinderen die zij nog steeds (bij)les geeft.

Met o.a: Jeanet Meijs, Eva Naaijkens, Sander Dekker, Ad Verbrugge, Marcel Schmeier, en Jan Dirk Imelman.

Gisteren werd bekend dat Juf voor het leven kans maakt om Onderwijsfilm van het jaar te worden. In de week van 4 oktober 2017 zal de uitreiking plaatsvinden door de vakjury, onder voorzitterschap van Henk Sissing en Hans Neven.

Beter Onderwijs Nederland entameert een brede maatschappelijke discussie over het (basis)onderwijs en ziet de documentaire als een van de middelen die hiertoe kunnen bijdragen. Voorzitter Ad Verbrugge en bestuurslid Jeanet Meijs zijn graag bereid om verdere toelichting te geven. U kunt een e-mail sturen naar: redactie@beteronderwijsnederland.nl

De trailer van de film hieronder te zien:

1 Reactie

Laat een reactie achter