4 Reacties

 1. De EU is voor het samenwerken

  De EU is voor het samenwerken tussen leraren. 'eTwinning: the community for schools in Europe' (men bedoelt EU). De EU stuurt niet. Hoe komt u erbij. 😉

   

  Onderwijs valt onder de subsidiaire bevoegdheid van de EU. Dat is snel vergeten als je 28 eurocommissarissen moet bezighouden. Naast Neelie Kroes (vh eurocommissaris Digitale Agenda; nu StartupDelta, o.m. voor onderwijs – 'spelend leren programmeren!' voor lagere schoolleerlingen), houdt de Hongaar Tibor Navracsics (vh universitair hoofddocent politieke wetenschappen gericht op EU; Fidesz partij, minister van buitenlandse zaken; binnenlandse zaken en justitie) zich bezig met 'Education, Culture, Youth and Sport' (dit klinkt als Sovjet-Unie! :-). Dit zou een fopeurocommissariaat moeten zijn. Wij weten inmiddels beter…

   

  "eTwinning Groups are private platforms for eTwinners to discuss and work together on a specific theme. The aim is to share practice examples, discuss teaching and learning methodologies and find support for professional development."

   

  "Below is the current list of eTwinning Groups:

   

  STEM: "Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) teachers from all levels be welcome! This group pretends to be a meeting point, a place to share and learn from each other. Nanotechnologies, ICT, Astronomy, Inquiry Based Learning, Multiple Inteligences, Promoting Scientific Vocations, Collaborative Working, Science Fairs… Like them? Join!"

 2. De toekomst is aan volledig

  De toekomst is aan volledig doe-het-zelf onderwijs.

  Dan kunnen scholen en leraren helemaal worden afgeschaft.

 3. “Lies, damned lies, and

  "Lies, damned lies, and statistics". Econometrie is de meest gezochte kennis in de EU. Het is altijd hard werken om de definities op orde te krijgen, de cijfers te manipuleren, en deze met een blije glimlach in Brussel in te leveren. Zo is Griekenland in de eurozone terecht gekomen. Het imago gaat voor de werkelijkheid. Het idee van eenheid boven de alledaagse verscheidenheid. Het aantal mensen met een bul hoger onderwijs is gestegen. Een mijlpaal. De kwaliteit daarentegen..

   

  Doelstellingen Yurp 2020:

  4. Onderwijs

  • Minder dan 10% voortijdige schoolverlaters
  • Ten minste 40% van de 30 tot 34-jarigen heeft een einddiploma hoger onderwijs

  Nationale Tar-guts:

  Urly schoel leaving: < 8%

  Tertsiairry edjoecatsion: > 40%

   

  We hef dun it! We ken do it!

   

  Nieuwe vaardigheden voor nieuwe banen.

 4. Excusez-moi, Europese Unie

  Excusez-moi, Europese Unie-perikelen zijn een 'mèr à boire'. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zeker als het om de EU-politiek van 28 totaal verschillende lidstaten gaat (o.m. Albanië, Kosovo, Servië, Turkije, Bosnië en Herzegovina staan in de wacht). Goed voor de vrije handel in K-kovs. Schaalgrootte is voor iedereen het beste, want de kwalitatief beste beslissing wint altijd. 😉

   

  Tania Rabesandratana: "EU Parliament up in arms against raid on #H2020 funds #EFSI @LERUnews @KurtDeketelaere @EP_Industry @euatweets" (20 april 2015) en ScienceGuide: "Rel in Brussel over omzeilen EP bij Junckers grote investeringsplan. @LERUnews woest dat R&D-geld zo verdwijnen zou." (24 aprl 2015)

   

  "Prof Kurt Deketelaere, Secretary-General LERU, draait er niet omheen. Hij meent dat de Europese Investeringsbank beslissingen neemt over acties waarvoor de wettelijke status feitelijk ontbreekt. En de R&D-sector poogt men de mond te snoeren in zijn verzet tegen de opzet van het grote Juncker-plan door al bij de eerst serie investeringen met nadruk de medische onderzoeksector in Spanje geld toe te stoppen. Deketelaere geeft dat hij daar niet instinkt."

   

  LERU-leden zijn Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, en Universiteit Utrecht.

Reacties zijn gesloten.