RTL Late Night: Het moment dat de rekentoets door het ijs zakte?

450x200_1214045_32412343.jpg

Op dinsdagavond 20 januari vertelden Jan van de Craats (lid CvA BON) en Karin den Heijer (aspirant-bestuurslid BON) bij Humberto Tan in RTL Late Night over de de problemen met de rekentoets.

Kijk dit onderdeel van de uitzending na op de site van RTL Late Night. Let vooral op het moment rond 9:50 in de video, als een slimme leerling van Den Heijer met een sarcastische opmerking ('misschien ben ik wel dyslectisch') de absurditeit van de zogenaamde rekentoets aantoont, wat tot hoongelach uit de zaal leidt. Staatssecretaris Dekker spitste zijn oren: ten overstaan van een publiek van bijna één miljoen mensen werd zijn toets vierkant uitgelachen. Is dit het moment waarop hij de slag om de publieke opinie verloor?

 

7 Reacties

  1. DIE VERPLICHTE REKENTOETS

    DIE VERPLICHTE REKENTOETS WORDT NIETS ZO

     

    Hoe zal het gaan met een rekentoets bij het eindexamen van middelbare scholen? Kijk eerst hoe het gegaan is met de aangescherpte exameneisen. Door de strengere normen voor de eindexamens dreigden er te veel leerlingen te gaan zakken. Dus is de normering van de examens versoepeld. De cijfers zijn naar boven bijgesteld. Dan zakten er minder. En toen kwam het ministerie trots melden dat de cijfers hoger waren geworden. Doorgestoken kaart! Reken maar dat je iets soortgelijks krijgt bij een verplichte rekentoets. (……)

     

    Lees verder bij Trouw blogs www.trouw.nl/tr/nl/4556/Onderwijs/campaign/item/detail/1833025/65143/Die-verplichte-rekentoets-wordt-niets-zo-.dhtml

  2. Fascinerende foto bij dit

    Fascinerende foto bij dit bericht. Hoe lang doen die aanstormende golven erover om het strand te bereiken als ze een snelheid hebben van 50 km per uur?

  3. Ik geloof best dat er

    Ik geloof best dat er relatief heel veel ouders zijn die niet weten dat hun kinderen op de basisschool realistisch rekenen en dat er ook een anders soort rekenonderwijs bestaat dat vroeger gegeven werd en nu weer zou kunnen worden gegeven. Maar absoluut en over het hele land bekeken zijn er voldoende ouders die willen dat hun kinderen op het VWO echt wiskunde-onderwijs krijgen en bovendien bereid zijn om daar voorlopig voor te betalen. BON zou zo’n programma in elkaar kunnen zetten en het op enkele plaatsen in het land kunnen aanbieden. Inschrijving zou dan mogelijk moeten zijn voor leerlingen die slagen voor een toelatingsexamen dat zich beperkt tot het ouderwets rekenen dat vroeger deel uitmaakte voor het toelatingsexamen tot de HBS en het toenmalige gymnasium. Als dat programma door een hoog niveau en goede opbouw prestigieus wordt zal het aantal deelnemers toenemen en zal de roep om subsidiëring ervan aanzwellen. Als BON dan zorgt dat de onderwijsmaffia en de politici er van afblijven kan het niveau hoog blijven en kan het zelfs gaan functioneren als een condensatiekern waaromheen zich een nieuw veeleisend conservatief VWO-programma afzet.

  4. Heeft als ik het goed begrijp
    Heeft als ik het goed begrijp te maken met rechten.rtl uitzending gemist is niet gratis.

  5. De video is om onduidelijke

    De video is om onduidelijke redenen verwijderd van de Youtube-account van RTL Late Night (andere items uit dezelfde uitzending staan er nog wel op).

    Het fragment is nog wel na te kijken via de site van het programma zelf.

Reacties zijn gesloten.