Vredesonderzoek in het hbo

duif_450z200_1369637_65094010.jpg

Scienceguide bericht over de plannen van Saxion-lector Ruud Welten om in het hbo onderzoek te laten doen naar vrede.: “Het gaat er om je open te stellen voor wat er in de wereld gebeurt.” Saxion-lector Ruud Welten wil dat het HBO eigen vormen van onderzoek naar vrede gaat doen. Juist in concrete disciplines als bijvoorbeeld toerisme en internationale handel is dat een heel relevant thema.  en even verderop: "“Het beste zou zijn als ook andere velden zich aansluiten. Volgens mij is nadenken over een thema als vrede heel relevant in bijvoorbeeld de duurzaamheid en gezondheid. Maar ook op de pabo’s of kunstopleidingen moeten ze hier iets mee kunnen,” denkt Welten In het HBO hoeft het niet per se om een geschreven scriptie te gaan, benadrukt de Saxion-lector. “Ik denk dat je dan ook meer aan concrete toepassingen kunt denken.”

BON is erg voor wereldvrede, maar vraagt zich af of de bijdrage van onderzoek in het hbo hierover zich wel zou kunnen meten met de inbreng zoals die gewoonlijk bij miss-verkiezingen aan de orde is.

3 Reacties

  1. In Vader en Zoon zat een

    In Vader en Zoon zat een tekening met "Wij zijn thuis ook allemaal voor de vrede".

  2. Weer iemand die het wiel zegt

    Weer iemand die het wiel zegt te gaan uitvinden.

    Lieve help, in de zeventiger jaren werd al 'vredesonderwijs' gegeven. Wat het precies betekent bleef echter onduidelijk. Betekent het dat je wel of juist niet in het leger gaat? We hebben intussen al een "vak" als sociaal-emotionele vorming, me dunkt dat er ook een tikje vrede gepredikt zal worden tijdens dat wekelijkse halve uurtje.

Reacties zijn gesloten.