BON-symposium en ALV op 5 april

Geachte BON-leden en andere geïnteresseerden,

Op zaterdag 5 april organiseert BON zijn jaarlijkse ledenvergadering en symposium. Het thema is deze keer ‘van kwantiteit naar kwaliteit’. We zijn blij dat we opnieuw te gast mogen zijn bij IVA Driebergen, vriend van BON en al lange tijd aanvoerder van de lijst van kleine hbo-scholen in de keuzegids hbo. De ledenvergadering is in de ochtend,  aansluitend het symposium. Het programma is nog niet helemaal rond, maar we weten dat docenten en auteurs van “Het Alternatief” Jelmer Evers en René Kneyber, hoogleraar Jaap Dronkers, Prof. dr. Jan Anthonie Bruijn en wiskundedocente Karin den Heijer samen met leden van de Vaste Kamercommissie een bijdrage zullen leveren.

Natuurlijk is de toegang zoals altijd gratis en zijn ook niet BON-leden van harte welkom. Het precieze programma wordt hier op deze site zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Meld u hier aan.

Update: het programma van het symposium (onder voorbehoud) is:

   

 

Symposium met als thema‘Van Kwantiteit naar Kwaliteit?’

12.30 – 12.35

Welkomstwoord en opening symposium (AdVerbrugge)

12.35 – 12.45

De heer E. (Erick) Vermei (Algemeen Directeur IVA Driebergen)

12.45 – 13.20

Staatssecretaris S. (Sander) Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

13.20 – 14.00

De heer J. (Jaap) Dronkers (Hoogleraar internationaal vergelijkend onderzoek van onderwijsuitkomsten en sociale ongelijkheid, Universiteit Maastricht, Research Centrum Onderwijs & Arbeidsmarkt | ROA) geeft een presentatie met het onderwerp: “Problemen bij het vergelijken van scholen en landen: kwalitatieve keuzen en kwantitatieve gegevens”

14.00 – 14.35

De heer R. (René) Kneyber (docent Wiskunde aan het Oosterlicht College) en de heer J. (Jelmer) Evers (docent Geschiedenis aan de UniC) : “het alternatief: weg met de afrekencultuur in het onderwijs”

14.35 – 14.45

Column T. (Tobias) Reijngoud, journalist en schrijver van het boek Volgers&Vormers. Spraakmakende opinieleiders over de toekomst van het onderwijs

14.45 – 15.05

Pauze

15.05 – 15.45

De heer prof.dr.  J.A. (Jan Anthonie) Bruijn (Senator en onderwijswoordvoerder voor de VVD, hoogleraar Universiteit Leiden, RvT Hogeschool Utrecht, Rijnlands Revalidatiecentrum, Europees Platform, Nuffic , oud-lid Onderwijsraad): “Het lerarenregister gezien vanuit praktische ervaringen met het specialistenregister”

15.45 – 15.55

Column studente Jacqueline de Vent Escalante inzake haar weg naar de academie

15.55 – 16.35

Debat  politici Vaste Kamercommissie Onderwijs in debat met speciale genodigde Karin den Heijer (docente Wiskunde) en deelnemers Vaste KamerCommissie Onderwijs: Roelof Bisschop (SGP), Tanja Jadnanansing (PvdA), Norbert Klein (50Plus), Jasper van Dijk (SP)

16.35 – 16.45

Column Jeronimoon

16.45 – 16.50

sluiting door Ad Verbrugge

17.00

Borrel