Scholingsboulevard: alleen de ufo’s blijven over

ufo2_450x200_739873_41985569.jpg

Al eerder is op deze website bericht over de schoolboulevard Enschede (1, 2 en 3), het megalomane project dat tegen de wil van de medezeggenschap van de betrokken scholen, ouders en leraren toch werd opgetuigd. RTV-Oost berichtte vrijdag dat de betrokken schoolbesturen de scholingsboulevard terugdraaien. "Het bleek toch niet te werken", zo laten voorzitter Van Schilt van het Bonhoeffer en bestuurder Van Nieuwstraten van het Stedelijk Lyceum weten in de brief aan de ouders.

Natuurlijk gaan de bestuurders verder alsof een dergelijk falen gewoon hoort bij "foutje bedankt". Excuses worden niet gemaakt.

De medezeggenschapsraad van de Scholingsboulevard was al bij aanvang sceptisch over de nieuwe opzet en heeft jarenlang proberen aan te tonen dat de verandering ten koste zou gaan van de kwaliteit van het onderwijs.

Woordvoerder Gert Kel vindt dat de kinderen van het VMBO-T jarenlang speelbal zijn geweest van de schoolbesturen.

Zelf wordt hij na jaren van kritiek en verschillende rechtsgangen als paria behandeld door het schoolbestuur. Hij verbaast zich erover dat datzelfde bestuur deze nieuwe wending tot twee jaar geleden nog zag als vloeken in de kerk. Kel vindt dat de huidige schoolbesturen en de gemeente zich diep moeten schamen en eist namens veel ouders excuses aan de vroegere leerlingen, hun ouders, en het personeel van de Scholingsboulevard.

Overigens krijgen wij uit kringen van ouders van leerlingen van de scholingsboulevard klachten over lesuitval waar niets aan zou worden gedaan. Het is duidelijk dat dure mislukte experimenten een grote druk zetten op de kwaliteit van de school.

6 Reacties

  1. De heer Paul Rosenmöller van

    De heer Paul Rosenmöller van de VO-Raad waarschuwt tegen dit soort berichten in een interview in het Schoolblad van 8 februari: "Als we willen investeren in een betere relatie, moeten jullie echt stoppen met het beschimpen van bestuurders. (…) Dat is gewoon een graat in de keel van veel bestuurders die zich elke dag uit de naad werken".

  2. Bussemaker waarschuwde de
    Bussemaker waarschuwde de kamer niet te negatief over het sociaal leenstelsel te zijn, Dekker ergert zich aan kritiek op Cito en Rosemoller vindt dat we wat liever voor de bestuurders moeten zijn. Toch fijn dat er zulke verstandige mensen zijn die ervoor zorgen dat wij positief blijven. Elite bedankt!!!

  3. Het is natuurlijk waanzinnig

    Het is natuurlijk waanzinnig dat schoolbestuurden mogen experimenteren  op kosten (in letterlijke zowel als figuurlijke zin) van anderen. Maar met  een hoge voorwaardelijke beloning zou je beslist goede mensen in het begin van hun carrière moeten kunnen binnenhalen alsmede grootsprekers kunnen tegenhouden. Je geeft nieuwe bestuurderen een vast salaris dat overeenkomt met het maximum van een eerstegraads docent en betaalt de rest uit zodra duidelijk geworden is dat ze geen grote uitglijders hebben gemaakt (en ook natuurlijk niet een groot aantal kleine).

  4. Een andere mogelijkheid: Als

    Een andere mogelijkheid: Als een schoolbetuur aan het hoofd staat van een organisatie die de financiële vrijheid heeft te vergelijken met een echt bedrijf zou het ook failliet moeten gaan en zouden er andere bedrijven moeten zijn die die de lacune kunnen opvullen of  zouden andere bedrijven daartoe moeten kunnen worden opgericht. Omdat dat scenario nu practisch onmogelijk is zullen we de politici die ons in dit parket gebracht hebben of incompetentie of kwade trouw of beide moeten aanwrijven.

Reacties zijn gesloten.