InHolland studente krijgt van rechter alsnog diploma

Diploma_450x200_533025_30733109.jpg

DUB | Nieuws bericht De Hogeschool Inholland moet alsnog een diploma uitreiken aan een studente die al in 2009 een voldoende voor haar scriptie kreeg. In een kort geding heeft de rechter de studente gelijk gegeven.

BON vindt deze uitspraak terecht. Je kunt niet achteraf afstudeernormen gaan verhogen voor eerder toegekende diploma's en de student daar de dupe van te laten zijn. De hele commotie heeft ook zonder het intrekken van een diploma voor de aan InHolland afgestudeerde studenten van de betreffende opleidingen al genoeg ellende bezorgd. Ook is niet hard te maken dat dit volgens de huidige normen onterecht toegekende diploma in de maatschappij problemen zou veroorzaken. 

3 Reacties

  1. De volgende stap lijkt me dat

    De volgende stap lijkt me dat iedere student die zich inschrijft bij inHolland meteen zijn diploma krijgt. Dat spaart docenten en lessen. Dat is dus een waanzinnige bezuiniging.

    Bovendien, wat maakt het uit. Die student wordt niet geplaagd met incompetent competentie-onderwijs (al heet dat eufemistisch "beroepsgericht") en hij kan alles opzoeken op internet. Vervolgens kan hij zijn levenlang leren.

  2. @Philippens

    @Philippens

    Het einddoel is dat iedereen geboren wordt als prof. mr. dr. ir.

    Alleen degenen die na zware testen en examens daarvoor geschikt zijn krijgen het recht om één of meerdere titels te laten vervallen. 

  3. De student moet wel echt het

    De student moet wel echt het diploma halen hoor, want het wordt niet gebracht.

Reacties zijn gesloten.