4 Reacties

  1. Het is ook opvallend hoe snel

    Het is ook opvallend hoe snel en vooral hoe diep het niveau van taal en rekenen gezonken is  sinds de invoering van de Cito-toets in het basisonderwijs.

  2. Deze week is in onze nieuwe

    Deze week is in onze nieuwe eerstejaars HBO-klassen (dus vooral ex-havisten) de week van de rekentoets. Tien vragen met breuken en haakjes, de wortel uit (265-4) dan wel "Los x op:  2(x-2) – 3(x-3) = -2(x-2)", alles op te lossen zonder rekenmachine. Beste klas van de 8 à 30 ll: gemiddeld een 4. Eén klas presteerde het om in zijn geheel een 0 te scoren, dus 30 keer geen enkel goed antwoord. En dat met ll die vaak volgens hun diploma wel wiskunde in het pakket hebben gehad. Zucht …….

  3. @Hendrikush: toevallig geef

    @Hendrikush: toevallig geef ik ook computergebruik (dat wil zeggen: *zakelijk* computergebruik) en daar blijkt dat je de meesten ook nog moet uitleggen hoe de laptop precies werkt 🙂

    Boeiendste moment (qua rekenen) is als men formules in Excel moet samenstellen. De overbodige haakjes en het niet kennen van de basale rekenregels vliegen je om de oren. En dan nog verbaasd kijken als €21.000 inclusief BTW na eruit rekenen van de BTW €20.000,79 blijkt te zijn. Is 21.000 – 0,21 dan niet goed?!

Reacties zijn gesloten.