Nep-opleidingen brengen Roc West Brabant nog verder in de problemen

Op de website van de Algmene Onderwijsbond van 28 augustus j.l. kwam ik het onderstaande tegen. Lees en huiver, het is dus nog veel erger!

Roc West Brabant leed in 2012 een totaalverlies van bijna tien miljoen euro. Meer dan een derde daarvan valt toe te schrijven aan de ondergang van P3transfer wegens gerommel met nep opleidingen voor Polen en slechte resultaten bij een serie bv’s. 

Meer informatie is te vinden op de website van de AOb

 

 

 

2 Reacties

 1. Het blijft tobben in de

  Het blijft tobben in de semipublieke sector.

   

  In de zorgsector speelt zich een soortgelijke tendens af. Daar is het kaartenhuis / pyramidespel met puliek geld (nog) niet ingestort, omdat naast het geïnde belastinggeld de burger de portemonnee dient te trekken voor steeds hogere premies (inclusief lagere dekking bij hoger eigen risico). Een goede gezondheid(szorg) wordt als één van de meest belangrijke zaken in het leven genoemd (en terecht), dus dat biedt de gelegenheid de geldkraan, óók voor lucratieve schemerbedrijven, goed open te zetten. Vrij ondernemerschap met belastinggeld wordt goed beloond. De uitstraling van de gezondheidszorg is onverminderd positief te noemen. Of de vrije markt inclusief omzeteisen (winstmarges; aandeelhoudersbelang) past bij de semipublieke gezondheidszorg (met vrij risicoloze inzet van belasting- en premiegeld, en staatsdekking vanwege het belang van een goede gezondheidszorg)? De Verenigde Staten bieden een lichtend voorbeeld. Het zou allemaal goedkoper en efficiënter worden… Voor wat betreft de publieke aanbesteding van het uitvoerend personeel zeker. 😉 In het onderwijs zou toch ook alles steeds beter worden? Waarom merken we er dan zo weinig van? 😉

   

  Een *parallel*: "In de zorgsector zijn relatief de meeste snelgroeiende ondernemingen gemeten naar werkgelegenheid te vinden. Een op de vijf bedrijven valt onder deze noemer."

   

  Is dit een groeimarkt? Gefinancierd door de belasting- en premiebetaler (wij allen). Ik ben benieuwd wat we over vijf jaar lezen… (zonder cynisch te willen zijn).

 2. Ik heb na het verschijnen van

  Ik heb na het verschijnen van de informatie in de Volkskrant  in een eerder blog en een ingezonden brief in de Volkskrant ook al gepleit voor een parlementair onderzoek. Het lijkt me meer dan noodzakelijk dat er zo spoedig mogelijk een einde gemaakt wordt aan de ongeoorloofde stroom overheidsgeld richting omhooggevallen zakkenvullers.

   

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.