Commerciële tak ROC West-Brabant failliet

Ruine_450x200_1213607_70608259.jpg

Elders op deze site meldt forumdeelnemer Toon Rekkers dat P3-Transfer, de commerciële tak van ROC West Brabant failliet is en dat alle medewerkers zijn ontslagen. Artikelen uit BN/de Stem van 18 mei 2013 en het FD van 26 mei 2012 maken melding van grote problemen met een voormalig bestuursvoorzitter die later betrokken bleek bij een vastgoedfraude rondom Laurentius en met de kwaliteit en integriteit van de BV P3-Transfer.  

In hoeverre ROC West Brabant nu orde op zaken kan stellen, is op dit moment onbekend. BON blijft de zaak volgen.

4 Reacties

  1. Als bewijs hier nog het

    Als bewijs hier nog het artikel in het regionale dagblad  BN/De Stem.

    BREDA – De raad van bestuur van het ROC West-Brabant heeft het faillissement aangevraagd van zijn commerciële poot: P3transfer. P3transfer werd in 2005 opgericht om te voldoen aan de vraag vanuit het bedrijfsleven om maatwerk te leveren in opleidingen en trainingen van mbo'ers. Zeventig man zijn hun baan kwijt, een sociaal plan is er volgens personeelsleden niet en het salaris van april is niet uitbetaald, zeggen zij.De raad van bestuur wil niet reageren.

    Woordvoerster Mariëtte Vos van het ROC zei gisteren dat dat tot volgende week zo blijft. P3transfer had eind vorig jaar nog meer dan honderd mensen in dienst. Toen werd een nieuwe koers aangekondigd die tientallen mensen hun baan kostte. Volgens personeelsleden werd daarmee al een eerste aanzet gegeven voor de ondergang van P3transfer. Dat de commerciële tak van het ROC in zwaar weer verkeerde, was intern wel duidelijk, maar dat het er zó slecht voorstond, kwam 'als een shock'.

    Donderdag vertelde Ilona Dulfer, lid van de raad van bestuur van het ROC, het personeel dat het faillissement wordt aangevraagd. Volgens aanwezigen zouden medewerkers de raad van bestuur hebben gevraagd hoe het kan dat één van de rijkste ROC's in het land met een eigen vermogen van 127 miljoen euro (in 2011) niet in staat is om de salarissen van april over te maken.

    Volgens hen kregen zij als antwoord dat publiek geld niet aan commerciële doelen besteed mag worden. Volgens het personeel is er op 8 mei een eerste bijeenkomst met het UWV. Het staat nog niet vast of en zo ja wanneer het faillissement wordt uitgesproken.

  2. ROC West-Brabant verklaart

    ROC West-Brabant verklaart zijn commerciële poot zelf failliet. Bron website van ROC West-Brabant.

     

    Faillissement P3transfer BV

    Categorie: Nieuws

    Etten Leur, 2 mei 2013 – ROC West-Brabant heeft met grote spijt de beslissing moeten nemen om het faillissement van P3transfer BV aan te vragen. Dit faillissement is op 1 mei 2013 uitgesproken. Allereerst voor de betrokken medewerkers betekent dit een zware slag en is het zeer ingrijpend.

     

    ROC West-Brabant wil graag de nadelige gevolgen voor de betrokken cursisten en daarmee indirect hun werkgevers zoveel mogelijk beperken. ROC West-Brabant gaat daarom maatregelen nemen om de continuïteit van de lopende trajecten voor cursisten en opdrachtgevers te waarborgen.

    Wij betreuren het dat met het faillissement een streep wordt gezet door de oorspronkelijke ambitie: via P3transfer gehoor geven aan specifieke opleidingsbehoeften van het regionale bedrijfsleven. Binnen de grenzen van onze mogelijkheden zal ROC West-Brabant blijven werken aan de vraag naar speciale opleidingstrajecten die de regionale economie een impuls kunnen geven.

  3. “ROC West-Brabant verklaart

    "ROC West-Brabant verklaart zijn commerciële poot zelf failliet. Bron website van ROC West-Brabant." 

    Zo kom je wel makkelijk van 'duur' personeel af natuurlijk.

    Het zal me niets verbazen als later een doorstart wordt gemaakt voor die genoemde betrokken cursisten en daarmee indirect hun werkgevers met uiteraard nieuw, goedkoper en makkelijker-te-ontslaan personeel. 

Reacties zijn gesloten.