Aob: nog steeds grootverdieners in het onderwijs

Aob heeft haar jaarlijkse lijst van grootverdieners gepubliceerd. Wie staat er bovenaan de lijst? De gewezen collegevoorzitter van Amarantis. Dankzij een royale ontslagvergoeding "verdiende" Bert Molenkamp in 2011 bijna €400.000.

Citaat: "Het overzicht wordt als vanouds gedomineerd door bestuurders uit het hoger onderwijs. Dat heeft onder meer te maken met de schaalgrootte van deze instellingen. Wat niet wil zeggen dat bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs in de pas willen blijven lopen met de rest van het onderwijspersoneel. Zo probeerden bestuurders uit het VO dit jaar met zichzelf een cao te regelen die ze de mogelijkheid gaf boven het maximumtarief te komen. ‘De bestuurders hielden de vakbonden er buiten en gingen in onderhandeling met hun eigen club: de VO-raad. Terwijl ze zich voor hun personeel niet hard wilden maken voor beëindiging van de nullijn,’ vertelt Dresscher. ‘Je zou denken dat zo’n gênante vertoning geen navolging krijgt, maar we zien bij het basisonderwijs een vergelijkbare beweging. Die sector heeft al sinds 2009 geen cao meer.’"

Hoeveel mensen en organisaties moeten de politiek nog ter verantwoording roepen voordat aan de almachtige zelfverrijking van de malafide bestuurders een einde wordt gemaakt. Het is NIET voldoende de excessen aan te pakken, de macht van de megabesturen hun raden moet gebroken worden.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.