Aantal pabo-studenten met 20% afgenomen door rekentoets

Sinds 2006 is het aantal aanmeldingen voor de pabo met 20% afgenomen. Dat komt door de invoering van de verplichte rekentoets (NOS journaal)

4 Reacties

 1. de (enige) oorzaak?

  Kan het wellicht ook meespelen dat PABO-afgestudeerden de laatste jaren onmogelijk aan een vaste functie komen en jaren blijven hangen in invalpoolbaantjes?

 2. Is dit erg? Nee, dit is niet

  Is dit erg? Nee, dit is niet erg. Dit is een goede schifting en tevens een stimulans een goede vooropleiding te verzorgen. Maar er speelt natuurlijk ook mee dat het beroep van schoolmeester voor veel jongens weinig aantrekkelijk is geworden, gezien de kleuterschool die is inbegrepen, het toenemende slaafse karakter van dit beroep en het verdachte luchtje dat is komen te hangen rond mannen die met kinderen werken. Helaas!

 3. En bij deze wil weer eens

  En bij deze wil weer eens verwijzen naar het blog van Inge Braam (Lachesis) die verhaalt hoe een mannelijke student helemaal NIET wist om te gaan met dat competentiegedoe terwijl Inge wel degelijk een veelbelovend onderwijzer in hem had gezien.

  Eigenlijk kan men  alleen op dat blog iets lezen over de dagelijkse werkelijkheid in het basisonderwijs . Men bedenke: in HEEL Nederland is er slecht 1 blog dat realistische voorstellingen van zaken geeft als het om het basisonderwijs gaat. Zelfs BON doet nauwelijks aan het basisonderwijs.

  EEN blog in HEEL Nederland!! En dan stikken we van de 'deskundigen' basisonderwijs die echter zelden ook maar IETS herkenbaars weten te brengen!

  • BON en basisonderwijs

   Ik denk dat BON uitermate actief is op basisonderwijsgebied. De rekendiscussie speelt zich grotendeels af binnen het basisonderwijs, Jeanet Meijs is in de publiciteit bovengemiddeld actief.

   Het is waar dat er vanuit het basisonderwijs relatief weinig inbreng is. Daarvoor zijn vast redenen te bedenken, maar het is wel jammer.

Reacties zijn gesloten.