5 Reacties

 1. Elias over het openbaar

  Elias over het openbaar vervoer: "Ze moeten niet op hun gat blijven zitten, die buschauffeurs".

  Even later: "O sorry, dat is hun werk, ik dacht dat je het over leraren hebt".

  Nog later: "Maar zo heb ik het niet gezegd. Ik zei neit dat ze lui zijn".

 2. casus en overtuiging

  “dat een mentaliteitsverandering in het onderwijs beduidend meer effect heeft dan vanuit Den Haag steeds maar weer een nieuwe zak met geld fourneren”.  Ik ben het helemaal met Elias eens …… wat dit zinsfragment betreft.  Maar waarom is dat nu specifiek een diepgewortelde liberale overtuiging? Het lijkt mij eerder specifiek voor de casus.

 3. ????

  Heel fijn dat je het zo met Elias eens bent Seger, daar zijn veel BON-leden vast blij mee. Maar aan wie stel je vraag en voor wie is het antwoord? 

  • Stukjes schil van de citruspers

   Je kunt altijd wel een (stukje) zin in het betoog van je tegenstander vinden waar je het mee eens bent. Anders zou je niet eens een discussie kunnen voeren. In een discussie kan een goed redenaar daar zelfs van gebruik maken door in een betoog van een tegenstander mee te gaan en vervolgens een draai van 180 graden te maken. Maar een pharao die zegt dat zijn slaven lui zijn en probeert door aanpassing van het werkschema nog meer arbeid uit hen te persen is onsympathiek. Mijn boodschap voor iedereen is dat je door hard werkende mensen luiaards te noemen en veranderingen voor te stellen waarmee je de laatste druppela arbeidsenergie uit hen hoopt te persen alleen maar voor iedereen de ellende kunt vergroten.

Reacties zijn gesloten.