Vodafone: uw partner in onderwijsvernieuwing

Gisteravond rond een uur of elf zat ik tv te kijken. Bij het zappen val ik ineens in een promotiefilmpje voor iPad-scholen. Het bekende verhaal: de wereld verandert, 21CS etc. Op teletekst probeer ik op te zoeken om welk programma het gaat, maar het is geen programma. Het is reclame. Kort komt in beeld dat het op "Vodafone firestarters" gaat; nooit van gehoord.

Net even opgezocht wat dat inhoudt.

Kijk en lees even mee op:

www.firestarters.nl/nl/detail/general_article/het-nederlandse-onderwijssysteem-is-compleet-onzinnig

citaat: “Volgens mij zou het onderwijs moeten zijn als een reisbureau”, legt hij [innovator Karim Amrani] uit. “Daar maken ze je enthousiast over een reisdoel en ze helpen je er te komen. Ze focussen op een eindproduct, een droom. Scholen doen dat nu juist absoluut niet. Na afloop van de middelbare school hebben de meeste kinderen totaal geen idee van wat ze willen en wat er mogelijk is.”

uit het 'about'-menu: "Firestarters is in 2011 gevormd uit bestaande Vodafone partnerships met organisaties zoals TEDxAmsterdam, Amsterdam Dance Event, Unseen, PICNIC, Museumnacht en STRP. Ook in 2014 / 2015 is er een programma, met workshops in de Firestarters Studio, events op festivals en documentaires op Discovery Channel."

Weet dus waar je aan meebetaalt als je belt met Vodafone.

1 Reactie

  1. Een onbehaaglijk gevoel krijg

    Een onbehaaglijk gevoel krijg ik bij het lezen van www.karimamrani.com/.

    Moslim-ondernemer? (Zonder winstoogmerk?). Studied gamedesign & theatre? Heeft dus verstand van onderwijs?

     

Reacties zijn gesloten.