Vakanties in het MBO, wie weet hoe het echt zit?

Wie weet nu hoe het écht zit. Vorige week kreeg ik een bericht van onze directie (MBO) dat we vanaf nu in totaal maar 30 vakantiedagen krijgen (bij een fulltime baan). Dit dan wel exclusief de christelijke feestdagen.

Wááááát? we gaan niet eens alleen terug van 7 naar 6 weken zomervakantie, maar krijgen we nu echt in totaal maar 6 weken? Dan wordt er niet eens 1 week afgepakt, maar ook nog 1 week herfstvakantie, twee weken kerstvakantie, 1 week krokusvakantie en een week meivakantie.

Heb ik nou echt iets essentieels gemist. Dat kan toch niet waar zijn? Wie weet er het fijne van?

4 Reacties

  1. CAO
    Kijk in je CAO, daar moet het instaan. De directie kan niet eenzijdig tot zoiets besluiten.

  2. Vakantiedagen
    Los van hoe de feiten zijn en welke rechten je hebt: alleen al het feit dat een directie zoiets op zo’n manier communiceert, verwarring zaaiend in plaats van duidelijkheid verschaffend, vind ik een vorm van slecht leiding geven.

    Wat ik mij zelf altijd afvraag, is wat er nou met je vakantiedagen gebeurt als je aan het begin van je vakantie ziek wordt, en aan het eind pas weer beter. Ben je dan gewoon je vakantie kwijt, of heb je recht op compensatie in de vorm van tijd danwel geld? Ook dat zal wel in de CAO staan, maar als iemand dit toevallig weet, dan graag een reactie.

  3. 30 dagen klopt
    Zie artikel F-16 van de al sinds 2007 geldende CAO. 30 dagen vakantie, op te nemen buiten ingeroosterde dagen. Ziekte in de vakantie melden, dat wordt tot 23 dagen gecompenseerd. Dat moet je dan wel zelf aanvragen.
    Wellicht zijn er ROC’s die een eigen CAO hebben met een iets andere regeling. De CAO zal altijd op de website van de instelling te vinden zijn.
    Klaas Wilms

  4. Bel …
    … je vakbond, zou ik zo zeggen.
    Ik weet dat het CNV in ieder geval altijd goed op de hoogte was van ontwikkelingen op het ROC waar ik destijds werkte. Ik kreeg ook regelmatig post/mailings van het CNV als er veranderingen aan zaten te komen. Vaak organiseerden zij dan voorlichtingsbijeenkomsten.

Reacties zijn gesloten.