Passend onderwijs op de schop (vervolg)

Ruim een jaar geleden ontstond veel stampij over reorganisaties in de verzorgingsindustrie. [7425]
Inmiddels zijn de plannen aan het papier toevertrouwd [33106 – 2] [33106 – 3] en door de Raad van State bekeken [33106 – 4].

Vooruitlopend op de behandeling van de wet proberen Sandra Koot (onderwijsadvieur Educote) en Marleen van Aalten (ambulante begeleider) bijgestaan door meester Tim Bartlema (De Groene Golf) Clairy Polak uit te leggen waarom de bezuiniging rond de specifieke zorgbehoefte teruggedraaid moet worden.
[Buitenhof – 26 februari 2012 – 33:33] [anders]

Over de industrie in rugzakjes (Clairy Polak op 42:52).
Het balletje ging rollen op 11 december 2008 toen Kraneveldt-van der Veen (PvdA) de regering verzocht een accountantsonderzoek in te stellen naar alle zorgbudgetten. [31700 VIII – 98]

Eind 2009 zijn de onderzoeken afgesloten en verzameld in het combi-rapport De inzet van zorggelden nader beschouwt

  • met case studies door Infinite Financieel BV – pag 11
    met Besteding zorgmiddelen primair onderwijs door Ernst en Young – pag 39
    met Op zoek naar effecten van zorg door Hoffmans en Heegsma – pag 78

Ernst & Young merkt nav de motie 31700 VIII – 98 op dat voor een dergelijk onderzoek gedetailleerde en specifieke informatie benodigd is inzake de besteding van zorgmiddelen. Deze informatie is niet beschikbaar bij de instellingen, zodat de kamervragen niet te beantwoorden zijn… (pag 50)

Of ook verwarmingsketels werden aangeschaft vermelden de onderzoeken niet…
Volgens Maddy Hulshof bestaat dit gevaar wel in de vernieuwde wet passend onderwijs of liever de wet ondersteuning van leerlingen.
De bedragen zijn namelijk niet geoormerkt! Kamerlid Elias (VVD) die dit aanvankelijk ontkent, wordt later voorzichtiger en belooft dit te zullen nachecken…
[de gids.fm – 5 maart 2012 – 1:50]

Volgens Maddy Hulshof dreigt ontslag voor 5000 .. 9000 onderwijskrachten.
De jongste cijfers in een rapportage voor OCW [Infinite Financieel – 13 december 2011]

Vanuit de Arena in Amsterdam, maar ook via Stand.nl dramatische oproepen te stoppen met de sanering van de leerlingondersteuningssector.
[DeStem.nl – 6 maart 2012] [Stand.nl – 6 maart 2010]

In de namiddag mag mevrouw Ortega-Martijn (CU) het grote debat rond passend onderwijs dat tot ver in de avond zal voortduren, openen. Hoewel de bezuiniging niet op het programma stond zal de 300 mln vele malen langskomen. Dijkgraaf (SGP) 2:15:00.
Uitgedaagd door D66 (4:11:17) en SP (4:23:33) kwam ook BON in de handelingen.
[TK59 – 6 maart 2012] [Debat Gemist]

Twee dagen later het antwoord van de minister. Opnieuw heel veel, zelfs nominale/reële, aandacht voor de 300 mln…
[TK61 – 8 maart 2012] [Debat Gemist – a] [Debat Gemist – b]

2 Reacties

  1. PO Raad: ‘Passend onderwijs vraagt om nieuwe gebouwen’
    Bron: www.poraad.nl/content/symposium-over-passende-huisvesting-voor-passend-onderwijs-0 .

    “De PO-Raad organiseert in samenwerking met FM-architecten een symposium naar aanleiding van een onderzoek naar de gevolgen voor de huisvesting bij de invoering van passend onderwijs. Het lesgeven aan kinderen met en zonder extra ondersteuningsbehoefte binnen één instelling stelt specifieke eisen aan het schoolgebouw. Het gebouw en de binnenruimte moeten zo worden ingericht dat alle kinderen aan het onderwijs kunnen deelnemen.”

    • Weg met de EG!
      De eisen die aan schoolgebouwen gesteld worden vormen de zoveelste aanval op de vrijheid van onderwijs en de zoveelste blokkade voor een terugkeer naar vroeger. De Overheid kan door de EG-voorschriften nooit meer toe staan dat ouders een eigen te subsidiëren schooltje oprichten. Een simpel gebouw met 8 lokalen voorzien van van slechts een schoolbord en een potkacheltje mag niet meer.De Overheid en de schoolraden maken dankbaar gebruik van de Europese voorschriften om leraren en ouders invloed op het onderwijs te onthouden. Dat is voor mij niet langer acceptabel en ik geloof dat het tijd wordt dat Nederland zich uit de EG en de eurozone terugtrekt en een associatieverdrag met die club sluit. Ik ben vandaag bekeerd tot euroskepticus.
      Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.