Meldpunt klachten over lonesomejoe

Nu we inmiddels voor erger dan rechtspopulistisch worden uitgemaakt vind ik dat ik zelf ook wel eens een meldpuntje mag beginnen. In

ictgeschiedenis.blogspot.nl/2012/08/fatsoen-en-respect-in-het-onderwijs.html

komt de volgende constatering voorbij, het gaat er niet om wie het schrijft:

"Ik vermoed dat Pim Pollen en gelijkgestemden namelijk niet zozeer alleen ageren tegen het anonieme optreden van bepaalde BON forumleden. Waar het hen volgens mij vooral om gaat zijn de anoniem geuite verdachtmakingen en het via knip en plakwerk (re)construeren van het eigen gelijk. En het moet gezegd, er wordt op het BONforum nogal eens een artikel ergens opgediept of een citaat opgelepeld dat het eigen gelijk moet bevestigen."

Uitstekende reacties in diezelfde blog van een van de bestuursleden van BON. Het BON forum wordt gemaakt door de deelnemers, leden en niet-leden. Iemand als djdouwes, die op het forum schamperde over onze argumentatie inzake het verwoeste rekenonderwijs, is vast geen lid. Ik wel. Voor het geval zo'n verwijt op mij betrekking mocht hebben, dat hoor ik dan graag, ook in andere kwesties. Met toelichting graag. Een paar suggesties:

www.beteronderwijsnederland.nl/forum/de-website-van-de-2-na-laatste-fi-directeur (Lange Jan)

Onder de trein?

Borrelpraat

De glimlach van een kind

www.beteronderwijsnederland.nl/forum/httpnlcbe-groupcomblog-het-kwade-spoor

Make shift happen

www.beteronderwijsnederland.nl/forum/lef-hebben-investeren

www.beteronderwijsnederland.nl/forum/wetenschap24-het-groot-nationaal-onderzoek (Kees en Marja)

www.beteronderwijsnederland.nl/node/7883  (Anne: Meijerink proof?)

LOOK (voorheen RdMC)

www.beteronderwijsnederland.nl/node/8171 (Wizwijs, Mieke, Kees, Henk)

www.beteronderwijsnederland.nl/node/8051 (Elwin, Harrie, Jenneke, NLT)

De PVV en de 10 punten van BON

www.beteronderwijsnederland.nl/forum/waar-draaikonterij-al-niet-goed-voor

Over Pim Pollen overigens weer een nieuwe blog:

ictgeschiedenis.blogspot.fr/2012/08/wil-de-echte-pim-pollen-opstaan.html

En ook deze blog is zeer de moeite waard:

www.trendmatcher.nl/p/pimpollen.html

Geeft een beetje een indruk van de waarde van 'excuses' van PP's CBEgroep. Wie is de CBEgroepsleider eigenlijk om de eerste de beste "Ik hoop niet dat u voor de klas staat!" te mogen toevoegen? En klik eens op Making Shift Happen en bekijk de filmpjes over het feestje waar men zich weer op trakteerde. Veel borrelpraat ook. De lucht is vaak niet eens gebakken, maar ruiken doet het wel. 

 

 

11 Reacties

  1. Uit de hele kwestie blijkt

    Uit de hele kwestie blijkt dat mensen het forum vereenzelvigen met BON. Als het die mensen ernst was, zouden zij kunnen weten dat BON vooral meer is dan het forum.

    Maar blogs geven bijna vanzelf aanleiding tot vereenvoudiging van zaken. Reactiemogelijkheden zijn niet geschikt om lange verhandelingen te plaatsen. Een forum is als de ingezonden brievenrubriek: kernachtig geeft men lucht aan tal van bezwaren.

  2. Wat is erop tegen om een

    Wat is erop tegen om een betoog soms te onderstrepen met een mooi citaat? Iedere wetenschappelijk geschoolde academicus weet toch dat een citaat geen bewijs is. Een wel gekozen citaat in een betoog is nooit weg. (Ik moet even denken aan die leraar Duits bij van Kooten en de Bie, die allerlei zelf verzonnen Goethe-citaten uit zijn mouw schudde}. Het zelfde geldt voor een verwijzing naar een artikel of onderzoek.Het is aan de kritische lezer om  te beoordelen wat een en ander waard is. Helemaal niets mis mee. Ik bezondig mij er regelmatig aan. 

    De manier van argumenteren van deze heer Pollen ben ik op dit forum, bij alle kritiek, die je kunt hebben, gelukkig nooit tegen gekomen en zou door de moderatoren ook niet toegestaan zijn. Misschien een idee voor de CBE-site?

     

  3. Misschien ten overvloede, ik
    Misschien ten overvloede, ik blog hier voortaan al FriendlyFoe, Joost.

  4. Weer een half jaar verder. Ik

    Weer een half jaar verder. Ik zie dat de link naar de (ik weiger het) blog van trendmatcher doodloopt. Edubloggers ruimen af en toe op kennelijk. En ze hebben zo hun eigen normen, gezien 

     

    www.beteronderwijsnederland.nl/content/aps-weet-het-onze-hersens-zijn-aan-het-veranderen

     

    Interessant is ook

     

    www.beteronderwijsnederland.nl/content/rabiate-tegenstanders-rekentoets-en-22-verdwenen-miljoenen 

     

    4 december mag wel een aparte vermelding krijgen in de schoolagenda's. Hoe de kamer zich liet bedotten door de directrice van een huiswerkburootje.

  5. En ook op 4 december was het
    En ook op 4 december was het de Telegraaf die het financiele verhaal boven water kreeg.

  6. De tekst “Ik vermoed dat Pim

    De tekst "Ik vermoed dat Pim Pollen en gelijkgestemden namelijk niet zozeer alleen ageren tegen het anonieme optreden van bepaalde BON forumleden. Waar het hen volgens mij vooral om gaat zijn de anoniem geuite verdachtmakingen en het via knip en plakwerk (re)construeren van het eigen gelijk. En het moet gezegd, er wordt op het BONforum nogal eens een artikel ergens opgediept of een citaat opgelepeld dat het eigen gelijk moet bevestigen." was van @trendmatcher, maar is inmiddels door Willem Karssenberg van zijn site gehaald, de link loopt nu dood. Jammer.

Reacties zijn gesloten.