Waar draaikonterij al niet goed voor is

Een kamermeerderheid tegen de langstudeersboete. Nu nog de wet op de onderwijstijd.

Maar alle gekheid op een ICT-lobbystickie: wanneer herstellen we de basis? Al die referentiekaders die niet deugen en al die toetsen die op die gemankeerde kaders gebaseerd worden? En al die instanties die vrolijk meedoen aan het spel: Den Haag, u weet toch niet wat u vraagt maar wij draaien wel. Met een burootje als CBEgroup en oud OC&W medewerkers die precies weten waar ze geld moeten halen? Ik dacht het niet.

Halbe Zijlstra roept nu dat de kamer zelf maar moet bedenken waar het geld vandaan moet komen. Stop de verspilling zou ik zeggen. Dure sectorraden, pedagogische centra, zogenaamde expertise centra enzovoort, enzovoort. Need I say more?

Bij mijn eerste BON-congres (in Leiden) zat in het forum van politici een VVD-politica met een onderwijs vocabulaire dat uit twee woorden bestond: lump en sum. Hoe lang nog? Ondertussen ziet Zijlstra geen kans om de langstudeerdersboete tegen te houden. En voegt daar op televisie aan toe dat terugdraaien onbehoorlijk voor studenten zou zijn. Dat levert hem bij deze een nominatie op voor de Peetjepee drogredenprijs van 2012. 

Meldpunt klachten over lonesomejoe

 

 

 

2 Reacties

  1. Langstudeerdersboete

    Het zijn met name de moeilijke technische opleidingen waarbij de langstudeerdersboete een rol speelt. Studenten zullen afhaken en de laatste schaarse technici zullen uit verre landen moeten komen. Dat is nu ook al het geval. Regeren is vooruit zien, dus dat zien we dan nog wel. Gelukkig hebben we nog allerlei management opleidingen en ex-politici die die buitenlandse technici zullen gaan managen, niets aan de hand dus. 

Reacties zijn gesloten.