een enkele malafide egomane bestuurder

Norbert Bollen, voorzitter in Sittard van de raad van toezicht van de stichting KIndante (10.000 leerlingen slechts) schrijft dat de bestuurslaag van de sector onderwijs gebukt gaat onder de slechte naam die een enkele (er volgen drie voorbeelden, Amarantis, Consent, BOOR) hun berokkent. Het artikel heeft als kop: Voor service moeten scholen wel fuseren. In de NRC van vrijdag, pal onder het artikel van Ad Verbrugge.

Amarantis? Kijk eens wie er allemaal feestvierden in www.cbe.nl/staffing/downloads/CBETimes.pdf

Deze CBEgroup kiest nu voor de aanval. Aangevoerd door de Leiderdorpse PvdA:

Analyse van Zadkine door de CBE Group

Olaf McDaniel (www.youtube.com/watch?v=jIL6pR6Wf-g&NR=1&feature=endscreen, twitterde voor de verkiezingen al: De peilingen worden steeds gunstiger voor de PvdA. Paars 3 komt in zicht: de enige coalitie die de zaken echt fundamenteel kan aanpakken!)

Het schuiven laten gebeuren?

1 Reactie

  1. Het was misleidend van NRC

    Het was misleidend van NRC Handelsblad om Bollens verhaal zo onder Ad Verbrugge te zetten.
    Bollen is van het basisonderwijs in Limburg. Daar bestaan talloze piepkleine basischooltjes in de dorpjes. Gerund vaak door jaren achtereen dezelfde mensen met geen nieuw bloed. Waar ook geen bestuurders voor te vinden zijn. Het is dus niet zo merkwaardig als daar overkoepelende besturen ontstaan.

    Bollen is in zijn regio altijd een fusieman geweest. Hij heeft in het voortgezet onderwijs waar hij brugklascoördinator was, al vele jaren zich warm voor gemaakt. En terecht veel vijanden gemaakt.

    Maar dit gaat over de basisschool. Dat had de NRC wel eens duidelijker erbij mogen zetten. 

    Fusies van scholenconglomeraten met 10.000 basisschoolleerlingen lijken mij overigens levensgevaarlijk. In die megalomanie moeten ongelukken gebeuren. We kunnen er op wachten.

Reacties zijn gesloten.