Blogs en columns

Vanwege de kleine letters en de minder toegankelijke layout begeef ik mij minder vaak op het BON-forum. Vandaag ontdekte ik echter dat ik op het forum niet meer op de hoogte gesteld wordt van blogs en columns. Da's toch wel hartstikke jammer.

8 Reacties

 1. een vierde zuil gewenst.

  Ook mij overkwam dat ik dacht dat een BLOG verdwenen was en pas later ontdekte dat ik een forumbijdrage zocht die als kolom of uitlichting binnengekomen was en nog steeds op de website stond. Maar ik heb mijn vrees behouden dat zulke bijdragen plotseling verdwenen kunnen zijn. Als ze belangrijk genoeg zijn copieer ik ze dan maar. De zuil "Forum actief" zou moeten worden aangevuld met "foum actief + kolommen + uitlichtingen".

  Overigens, ik tik mijn bijdragen in Word en plak ze vervolgens in de commentruimte. De kans dat ik dan iets kwijt raak is dan kleiner.

  • “ik tik mijn bijdragen in

   "ik tik mijn bijdragen in Word en plak ze vervolgens in de commentruimte"

   Dat verklaart een hoop Seger.

   • toveren in Word

    Als je op een BLOGveld even niet oplet en bij het plaatsen van je cursor een fout maakt kun je grote stukken tekst kwijt raken. Bij Word kun je die gelukkig zo weer terugtoveren

    • HTML en Word

     Beste Seger,

      

     HTML en Word gaan niet erg goed samen. De teksten op het forum worden (voor de gebruiker verborgen) in een subset van HTML opgemaakt. Dat kan niet anders, want dat is de taal voor websites.

     Word heeft zo zijn eigen codes die, voor de gebruiker onzichtbaar, binnen de tekst worden geplaatst.

     Als je een Word tekst in een HTML tekst plaatst, zeker in een bestaande HTML tekst, dan kan er van alles gebeuren omdat beide teksten voor de gebruiker onzichtbare codes kent en het door elkaar husselen van die codes tot ongedefinieerde en spannende, maar vaak lastig leesbare, effecten kan leiden.

      

     Als je eerst een tekst wil maken en die dan wil kopieren naar het forum is het gebruik van bv kladblok (notepad) veiliger. Die voegt geen onzichtbare codes toe en dat spaart dan een hoop ellende uit.

     Eventuele verder opmaak doe je dan in het venster op de site met de middelen die de editor daarvoor kent.. 

     • code-omzetting

      Beste redactie,

      Mijn indruk is dat ook het kladblok niet de mogelijkheid biedt om een paar stappen terug te gaan. En als je even niet oplet bij het placeren van de cursor ben je zo een heel stuk tekst kwijt. Maar ik begrijp dat als je bij het plakken een word-tekst niet mengt met een reeds op een BLOG-vlak aanwezige HTML-tekst en het resultaat bekijkt vóór dat in de wachtrij gezet wordt er zich geen grote problemen voordoen.

      Zijn er geen programmaatjes die een wordtekst omzetten in HTML en omgekeerd?

       

     • save as text

      Word kan ook, kies dan voor save as text en haal het gesavede bestand weer binnen. Dan met knippen en plakken overzetten

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.