Blinde vernieuwingsdrift

De AOB heeft een heel aardig stuk geplaatst in hun blad.

"Uit onderzoek van het Onderwijsblad blijkt dat Wereldkidz in de ban was van een tomeloze vernieuwingsdrift. Jaarrekeningen, strategische jaarplannen en begrotingen maken duidelijk dat er jaarlijks tonnen werden uitgegeven aan onderwijsvernieuwingen, het opstellen van schoolondernemingsplannen, professionaliseringstrajecten, ict-projecten, marketing en het bijbehorende trainings- en consultancycircus. Intussen daalden het leerlingenaantal en daarmee de inkomsten. "

Het hele artikel is te lezen op

www.aob.nl/doc/HOP%207-2014%20Wereldkidz.pdf

 

Weer een voorbeeld van een exces als gevolg van de hysterische onderwijspolitiek.

 

 

 

 

2 Reacties

  1. Zelfs na al die jaren het

    Zelfs na al die jaren het onderwijsnieuws via BON gevolgd te hebben schokt dit mij. En de meneer die deze scholengroep tot de rand van de financiele afgrond heeft gebracht heeft promotie gemaakt: hij is nu voorzitter (en het enige lid) van het college van bestuur van NUOVO, de stichting openbaar voortgezet onderwijs Utrecht (met onder meer het Utrechts Stedelijk Gymnasium).

  2. En jawel, welke naam werd in

    En jawel, welke naam werd in dit ook weer genoemd: CBE group. 'Studiereisjes' naar het buitenland. Brallen vanaf de gracht……. (artikel Volkskrant enige tijd geleden)

Reacties zijn gesloten.