Als je niks weet…..

Als je niks weet……..

 

Als je maar met een vlag zwaait dan mag het allemaal.

Het is een gevleugelde uitspraak van Annie M G Schmidt, bij u bekend van Jip en Janneke bij mij bekend van de spin Sebastiaan…het is niet goed met hem gegaan.

`Als je maar met een vlag zwaait , dan mag het allemaal ´ is een uitspraak waar het gilde van bestuurlijke vendeliers in het onderwijs gretig gebruik van maken.

In het universitair en hoger onderwijs wordt gevlagd met het ´banier van internationalisering ´ om in hoog tempo het Engels, in alle gelederen, van keukenpersoneel tot professor, als voertaal in te voeren. Dat heeft, volgens meester vendelier natuurlijk niets te maken met het aantrekken van buitenlandse studenten, kwestie van de universitaire pot te spekken,  maar is vooral gericht op verbetering van de economische contacten in deze snel veranderende economische wereld. Of de vlag de lading dekt is weer een andere vraag.

 

Als je maar met een vlag zwaait dan mag het allemaal, van dat mens van Ja zuster , nee zuster en de spin Sebastiaan…… het is niet goed met hem gegaan.

Is ook doorgedrongen bij de opper vendel zwaaier  van de VO raad. Met het wapperende wit doek van ´bestuurlijke autonomie´ in de top, wordt het wangedrocht lump sum in ere gehouden. Jaarlijks zorgen 32 miljard euro ervoor dat de bestuurlijke autonomie in stand blijft. Een uitdijende schil van adviseurs, leperikkenen en onderwijsschuw tuig weet wel raad met de autonome centjes.

Als het op verantwoording aankomt. Och dan wordt het kleine zwarte wimpeltje gehesen. Zwart met een witte opgestoken middelvinger naar politiek en maatschappij.

Als je maar met een vlag zwaait dan mag het allemaal, u weet wel van die mevrouw van de familie doorsnee en de spin Sebastiaan …het is niet goed met hem gegaan, is ook niet in dovemansoren geklonken bij de vendel zwaaiers van curriculum punt Nu.

‘Om klaar te zijn voor de toekomst’ staat op het banier te lezen.

En op het leuke kleine rode wimpeltje dat geestdriftig meewaait staat fier te lezen: waardig, vaardig, aardig. En om het nog duidelijker te maken hebben de bedenkers ook nog het groene penoentje Milieu, het blauwe penoentje digitalisering, het paarse penoentje Skills en het gele penoentje burgerschapsvorming aan de vlaggenmast gebonden.

Iedereen,  van God, toegevoegd als onderwijsadviseur na de benoeming van Minister Slob, tot klein pierke mocht en mag zich bemoeien met de toekomst van ons onderwijs, met de toekomst van onze jeugd, kortom met de toekomst van Nederland. Een toekomst zonder al te veel overbodige kennis, zonder al te veel weetjes, zonder al te veel parate kennis. Rekenen zonder breuken, Een vaderlandse geschiedenis waar in het rijtje van Willem van Oranje,  tot Koningin Beatrix een plaatsje is ingeruimd voor Ataturk. vele onnozele veranderingen moeten onze jeugd klaarmaken voor de toekomst.

Er wordt wat met vlaggen gezwaaid in dit land.

Misschien wordt het tijd dat Beter Onderwijs Nederland ook maar eens met een vlag gaat zwaaien. Niet zomaar een vlag maar een heus waarschuwingsbanier, zodat de goegemeente er attent wordt op gemaakt dat er echt wat meer aan de hand is met het onderwijs dan een mislukt passend onderwijs, hoge werkdruk, lerarentekort, verengelsing enzo meer, enzoverder. Nog te veel mensen zijn wat betreft het onderwijs de ‘lange vakantie mening’ toegedaan en de duizend luizenmoeder brengen daar weinig verandering in.

Met welke vlag gezwaaid?

En dan kom ik terug bij Annie, onze Annie van ‘op een mooie pinksterdag’ en van de spin Sebastiaan, het is niet goed met hem gegaan.

Als je niks weet moet je alles geloven. Lijkt me een goeie vlag.

Zonder kennis, zowel parate als andere, heeft nep nieuws een gouden toekomst, Charlatans, oplichters, drommen moderne druïden, ze kunnen niet wachten tot de menigte ‘vergoogled’ is, immers daar verspreiden ze hun nieuwtjes en de ‘zoek en vindt vaardigheid’ garandeert succes voor de snelle, liegende en bedriegende jongens.

Als je niks weet moet je alles geloven,

Hijs die stormvlag in top want als ik de rokende puinhopen van het onderwijs zo een beetje overzie dan vergaat het het onderwijs zoals de spin Sebastiaan…… het is niet goed met hem gegaan.

 

Jesse Jeronimoon

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter